Надійна упаковка для кондитерських виробів
06.08.2024
У сучасному світі упаковка відіграє важливу роль у збереженні якості та привабливості харчових продуктів. Особливо це стосується кондитерських виробів, де має значення кожен елемент – від аромату до зовнішнього вигляду.
Цукерки, шоколад, вафлі, печиво, кекси, батончики відрізняються одне від одного, а отже, і підхід до підбору обгортки для них буде різним. При виготовленні упаковки для ласощів застосовують як моноплівки, так і багатошарові бар’єрні композиції.
Для продуктів із низьким вмістом вологи й великою кількістю жиру в складі (вафлі, печиво, кекси) потрібне паковання, яке забезпечить високу вологостійкість та низьку проникність щодо О2. Захист від О2 першочергово важливий для шоколаду, шоколадних цукерок і батончиків. Загалом саме від характеристик конкретного товару залежить те, який вид матеріалів необхідно використати для створення найефективнішої упаковки.
Якщо ж систематизувати, то загальними вимогами до упаковки для кондитерських виробів є такі:
• висока вологостійкість;
• низька проникність щодо О2;
• захист від сонячних та УФ-променів;
• підвищена міцність до механічних ушкоджень;
• висока міцність зварних швів та міцність до проколювання.
ТОВ «Татрафан» може забезпечити найоптимальніші рішення в пакуванні, що враховують специфічні потреби продукту, який запаковується. Також ми маємо можливість використовувати технологію Cold Seal (холодний клей), яку часто застосовують для пакування шоколадних виробів, вафель, печива, глазурованих сирків, морозива. Це продукти, які не повинні піддаватися впливу високих температур, тож Cold Seal виконує свою функцію за допомогою тиску та спеціального клейового шару, нанесеного заздалегідь.