Безпечність упаковки та її вплив на довкілля
Валерій Кривошей, головний редактор
16.09.2020
Будь-яка людина бажає бути здоровою, харчуватися безпечними продуктами, пити незабруднену воду, дихати чистим повітрям, насолоджуватися безпечним довкіллям.
Так сталося, що харчові продукти та напої потрапляють до нашого столу в упаковці з різних матеріалів. Кожен із нас розуміє, особливо після наступу коронавірусу COVID-19, що саме упаковка зберігає споживчі властивості харчових продуктів і напоїв без їх псування та втрат у різних умовах, у тому числі під час загрозливих для життя пандемій.
І якщо безпечність як харчів, так і упаковки для них, залежить від вчених та виробників, то у впливі використаної упаковки на довкілля значну роль відіграє населення. Споживачі, викидаючи порожню упаковку будь-куди, не тільки засмічують довколишнє середовище, але й зводять нанівець досягнення фахівців у намаганні використати упаковку повторно, переробити її в корисну вторинну сировину або компостувати на спеціальних полігонах.
Давайте запам’ятаємо: мало гріти душу приємними написами «еко», «біо» на упаковці, потрібно вивчити та виконувати необхідні дії з використаною упаковкою, тим самим підтвердивши її безпечність і зменшивши її вплив на довкілля.
Головний редактор
Кривошей В.М., к.х.н.