Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

НОВІ ЧОРНИЛА ДЛЯ ДРУКУ КОДІВ НА ПЛІВЦІ

12.09.2024

 

Linx Printing Technologies представляє два нових чорнила, спеціально розроблених для друку на гнучких пакувальних плівках, що надають можливість друку високоякісних кодів, які легко читаються та не стираються.


Linx Black 1015 та 3415 (Black Strong Plastic Film Ink 1015 та 3415) розроблені для того, щоб клієнти могли надійно друкувати коди на упаковці з полімерної плівки. Вони ідеально підходять для широкого спектра форматів упаковки, таких як полімерні трубчасті пакети для сушених продуктів, пакети для соусів, кондитерських виробів, кормів для домашніх тварин і побутової хімії.

 

«Законодавчі зміни, такі як нові податки на полімери, та вимоги роздрібних торговців і споживачів підштовхнули виробників скоротити використання полімерів і замість цього використовувати ламіновані полімерні плівки та упаковку, які краще піддаються переробці, оскільки містять більше переробленого матеріалу. Тому все частіше впроваджуються тонкі, гнучкі полімерні упаковки й пакети з ОПП, БОПП, ПЕНГ і ПЕВГ, але вони є проблемними для прилипання чорнила. Багато універсальних чорнил просто недостатньо добре тримаються на полімерах із низькою поверхневою енергією. Це означає, що коди розмазуються, стираються або дряпаються на виробництві або при транспортуванні, що призводить до переробок, бракування й навіть штрафів». Саймон Міллетт (Simon Millett), продуктовий менеджер із чорнильної продукції Linx Printing Technologies

 

 

Ці два нові чорнила були розроблені для забезпечення найвищої міцності зчеплення, тривалої читабельності та надійної роботи принтера. Обидва чорнила не містять PFAS (пер- та поліфторовані алкільні сполуки) і CMR (канцерогенні, мутагенні та репротоксичні речовини) відповідно до вимог списків винятків EuPIA (Європейська асоціація друкарських фарб). Black Strong Plastic Film Ink 3415 також не містить MEK.

 

Щоб переконатися в придатності чорнила для світового ринку, компанія Linx провела широке тестування форматів упаковки з усього світу, включаючи упаковку з Австралії, Китаю, Франції, Великої Британії, Індії, Філіппін і Польщі. «Наші вчені виготовили та протестували понад 100 рецептур у процесі, щоб розробити універсальне рішення, яке охоплює якомога більше типів упаковки та застосувань», – зазначила доктор Емі Раддлесден (Amy Ruddlesden), старший хімік із розробки чорнила в Linx Printing Technologies.