Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ЕКОЛОГІЧНИЙ УЩІЛЬНЮВАЧ ІЗ ЗАХИСТОМ ВІД НЕСАНКЦІОНОВАНОГО ДОСТУПУ

08.10.2024

Біотехнологічна компанія CARBIOS та Sleever, постачальник технології термозбіжних рукавних етикеток, представили біорозкладний ущільнювач із контролем несанкціонованого доступу, що компостується в домашніх умовах.


Ущільнювач, який отримав назву SEELCAP ONEGO, є першою розробкою в межах їхнього партнерства.

 

Ущільнювач інтегрує CARBIOS Active, ферментний розчин для біорозкладного полілактиду, у свою біополімерну суміш, що знаменує собою подвійну інновацію – як у матеріалі, так і в дизайні.

 

SEELCAP ONEGO, розроблений у партнерстві з дизайнером Фабрісом Пелтьє (Fabrice Peltier), – це екологічна концепція із захистом від несанкціонованого доступу, яка забезпечує безпеку продукту та водночас легко відкривається за допомогою клапана.
Матеріал, до складу якого входить CARBIOS Active, повністю розпадається в умовах компостування за кімнатної температури протягом шести місяців.

 

У даний час продукт очікує сертифіката «OK Compost HOME» від TÜV Austria.

 

Впровадження SEELCAP ONEGO має потенціал для зменшення вуглецевого сліду на 70% порівняно з традиційними термозбіжними капсулами. Це також покращує циркулярність упаковки, задовольняючи зростання попиту на екологічні рішення в галузі. Це рішення відповідає потребам безпеки, відстежуваності та можливостям масового виробництва упаковки.

 

SEELCAP ONEGO розроблено для бездоганної інтеграції в наявні лінії розливу та сумісно з обладнанням Sleever для збігання Combishrink і Combiskinner, що забезпечує широкий спектр виробничих потужностей. Інновацію продемонстровано під час LuxePack Monaco на Grimaldi Forum із 30 вересня по 2 жовтня 2024 року.

 

Генеральний директор CARBIOS Еммануель Ладент (Emmanuel Ladent) сказав: «Я радий представити ринку SEELCAP ONEGO, першу інновацію в результаті нашого партнерства з Sleever.

Завдяки інтеграції з CARBIOS Active ми спільно розробили перший ущільнювач із захистом від втручання, який можна компостувати при температурі навколишнього середовища, пропонуючи цінну альтернативу, коли переробка є неможливою. Це конкретне застосування місії CARBIOS щодо пошуку інноваційних та стійких рішень для переосмислення життєвого циклу всіх типів полімерів».

 

Розробка SEELCAP ONEGO відбулася після підписання ексклюзивного довгострокового контракту між компаніями CARBIOS і Sleever на спільну розробку термозбіжних плівок для компостування в домашніх умовах.

 

Джерело: Packaging Gateway.