Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ІННОВАЦІЇ ВІД «ХЕНКЕЛЬ»

29.07.2024

Підрозділ «Клеї для упаковки та споживчих товарів» компанії «Хенкель» продовжує впроваджувати інновації для сприяння сталому розвитку. Завдяки новітнім технологіям і прозорості, бізнес-підрозділ активно працює над досягненням цілей Стратегії сталого розвитку до 2030 року. Один з ключових інструментів цього процесу – HEART, платформа, розроблена у співпраці з цифровим відділом «Хенкель» та Capgemini. Вона автоматично розраховує вуглецевий слід понад 58000 продуктів, забезпечуючи повну прозорість на всіх етапах виробництва.


Підрозділ також приділяє значну увагу економіці замкненого циклу, розробляючи клеї, що сприяють переробці матеріалів. Такі продукти, як Aquence PS 3017 RE, допомагають полегшити процес видалення етикеток із пляшок, підвищуючи їхню чистоту та цінність. Крім того, екструдований клей-розплав для кришок із можливістю багаторазового використання покращує придатність до переробки.

 

«Хенкель» також сприяє скороченню вуглецевого сліду своєї продукції. Technomelt Supra ECO – перший клей-розплав із нульовим вуглецевим слідом, який допомагає зменшити викиди вуглекислого газу, забезпечуючи екологічно відповідальне постачання сировини. Водночас новий очисник для алюмінієвих банок Bonderite C-IC 72000 series дозволяє скоротити споживання природного газу та зменшити вуглецевий слід на 38%.

 

Інновації компанії спрямовані на покращення безпеки харчових продуктів. Нове термозварювальне покриття Loctite Liofol HS 1181 забезпечує оптимальну продуктивність і безпеку для різних видів пакування. Воно відповідає найвищим стандартам безпеки й дає змогу знизити витрати на виробництво.


Технологічна платформа EPIX від «Хенкель» забезпечує функціональний бар’єрний захист паперового паковання, роблячи його життєздатною альтернативою полімерному. Вона пропонує рішення для обгорток, паперових стаканчиків і лотків для їжі, підвищуючи їхню термостійкість і зручність використання. Завдяки цим інноваціям компанія «Хенкель» продовжує демонструвати свій внесок у сталий розвиток і забезпечення екологічної відповідальності.

 

Джерело: Хенкель