Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

БІОМАТЕРІАЛИ GAIA

22.05.2024

Біополімерний матеріал Biodolomer на основі вапняку шведської компанії GAIA Biomaterials отримав сертифікати про компостування від BPI у США. Нові сертифікати охоплюють Biodolomer T і дозволяють виробляти компостовані продукти, для яких потрібні жорсткі матеріали, такі як стакани для пиття та лотки для їжі.


Gaia Biomaterials нещодавно отримала свій перший сертифікат компостування BPI (Інститут біорозкладаних продуктів) для тонших сортів Biodolomer, придатних для нанесення на плівку. Нові сертифікати надані Biodolomer T для екструзії, гранулятів, смол для виготовлення листів і для термоформування з максимальною товщиною 1000 мікрон.

 

Biodolomer T підходить для виробів, для яких потрібен жорсткий матеріал, таких як чашки для пива й кави, лотки для їжі.

 

«Це означає, що тепер ми можемо запропонувати компостований матеріал, сертифікований США, для низки нових застосувань, які вимагають товщого та жорсткішого матеріалу», – говорить генеральний директор Gaia Biomaterials Петер Стенстрем (Peter Stenström).

 

BPI є провідним органом у Північній Америці щодо компостування продуктів та упаковки. Він гарантує, що всі заяви щодо здатності до компостування підтверджуються науковими доказами відповідно до вимог FTC. Biodolomer T вже має європейську сертифікацію від німецького сертифікаційного бюро DIN Certco. Як і інші матеріали Biodolomer, він оснований на вапняку та не призводить до появи мікропластику. Він також зменшує викиди CO2 до 80% при спалюванні.

 

Джерело: Gaia