Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

EREMA ПРЕДСТАВЛЯЄ ТЕХНОЛОГІЮ DUAFIL® COMPACT

06.05.2024

Через свої властивості побутові відходи, плівка із супермаркетів і сільського господарства та матеріали з подібних джерел висувають високі вимоги до процесу переробки. Якість перероблених гранул значною мірою залежить від дбайливої обробки розплаву та ефективного видалення домішок. Щоб відповідати таким викликам, EREMA розробила INTAREMA® TVEplus® DuaFil® Compact.


Система подвійної фільтрації INTAREMA® TVEplus® DuaFil® Compact є галузевим еталоном для переробки складних матеріалів із високим рівнем забруднення та вологи, таких як плівка з паперовими етикетками з комерційних відходів, відходи плівки із сільського господарства та мита плівка з побутових відходів. «INTAREMA® TVEplus® DuaFil® Compact – це наша енергозберігаюча інновація, що включає безпечні та високоефективні дегазацію й фільтрацію. Зараз ми наживо демонструємо цю високопродуктивну компактну систему американській публіці на NPE 2024», – каже Роберт Валмюллер (Robert Wahlmüller), генеральний директор EREMA North America.

 

Ключовою особливістю машини є незмінна дбайлива обробка розплаву протягом усього процесу. Це результат поєднання системи TVEplus® з новою технологією DuaFil Compact. Завдяки компактній конфігурації машини шнек екструдера на 10 L/D (співвідношення довжини до діаметра) коротший порівняно з попереднім рішенням подвійної фільтрації EREMA, і більше немає потреби в зоні дозування вивантаження. Розплав загалом обробляється більш м’яко ще й тому, що для підвищення тиску перед другим блоком фільтрації використовується спеціальний насос для розплаву. «Наша технологія DuaFil® Compact роз’єднує тиск і підвищення температури, що знижує загальну температуру розплаву, щоб вона досягла найвищої температури в «плюсовій зоні» екструдера перед дегазацією», – пояснює Клеменс Кіцбергер (Clemens Kitzberger), менеджер із розвитку бізнесу постспоживчих програм в EREMA Group. Це збільшує об’єм дегазації до 33%, одночасно зменшуючи час утримання та споживання енергії. «Ця нова розробка базується на відгуках ринку, в тому числі від американських клієнтів», – підкреслює Кіцбергер.

 

EREMA дозволяє переробляти складні відходи плівки

Перероблена плівка, особливо плівка із супермаркетів (98/2), добре зарекомендувала себе. Завдяки дбайливій обробці полімерів і високій продуктивності фільтрації технології INTAREMA® TVEplus® DuaFil® Compact отримана вторинна сировина ідеально підходять для повторного використання у плівках. EREMA досягає 30% переробки для стретч-плівки товщиною 8 мкм і 50% для термозбіжної плівки.

 

Крім того, зростає переробка сільськогосподарської плівки. Виробники отримують плівку після її використання, переробляють її та повертають у виробництво. Також зростає попит на технології переробки задрукованих плівок. Обидва застосування є складними: сільськогосподарська плівка, як правило, сильно забруднена піском, камінням та органічними речовинами, а друкарські фарби часто потрапляють у матеріал, що переробляється, під час процесу плавлення. INTAREMA® TVEplus® DuaFil® Compact забезпечує високу продуктивність дегазації, необхідну для досягнення чудових результатів за допомогою дуже ефективного процесу. При переробці плівки із сільського господарства, наприклад, EREMA змогла заощадити температуру плавлення на 20°С та споживання енергії на 9%. Водночас пропускна здатність зросла на 11%.

 

Поліолефіни з оптимізованим запахом і безпечні для харчових продуктів сягають 1 млн т за рік

На K 2016 компанія EREMA запустила ReFresher для виробництва перероблених гранул з оптимізованим запахом. Зараз у всьому світі працюють ReFresher для плівки та повторного подрібнення із загальною потужністю 1 млн т за рік. У поєднанні з INTAREMA® TVEplus® система захисту від запаху відкриває абсолютно нові можливості для застосування вторсировини, наприклад високоякісних кінцевих продуктів для дому, автомобілів і способів життя, а також для обробки безпечних для харчових продуктів поліолефінових перероблених гранул (HDPE, LDPE і PP). Цей процес був класифікований американським органом безпеки харчових продуктів як придатний для повернення вторинної сировини у виробництво харчової упаковки.

 

Переробка від пляшки до пляшки EREMA: великомасштабні системи з одного джерела

Завдяки системам VACUREMA® і VACUNITE® компанія EREMA також пропонує правильне рішення для виробництва безпечних для харчових продуктів гранул rPET. «Думай масштабно та безпечно – це послання нашим клієнтам, які займаються переробкою від пляшки до пляшки», – каже Крістоф Вьосс (Christoph Wöss), менеджер із розвитку бізнесу для пляшок у групі EREMA. Він зазначає, що клієнти тепер можуть отримати повні системи, включаючи доочищення SSP, безпосередньо від EREMA, які можуть переробляти до 12 100 фунтів (5 500 кілограмів) безпечних для харчових продуктів гранул rPET за годину.

 

Джерело: EREMA