Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

УКРАЇНСЬКІ ВИРОБНИКИ КОРМІВ ДЛЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН НА РИНКУ АЛБАНІЇ

07.10.2024

Держпродспоживслужба та Міністерство закордонних справ домовилися з Республікою Албанія про погодження двох нових сертифікатів для українських виробників, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

 

Перший – це сертифікат здоров’я для консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для імпорту або транзиту з України до Республіки Албанія.


Другий – сертифікат про здоров’я для жувальних предметів для домашніх тварин, призначених для відправлення або для транзиту через Республіку Албанія.

 

«Відкриття нових ринків для українських експортерів — це один sз ключових пріоритетів МЗС. Ми системно працюємо над цим разом із Держпродспоживслужбою. Кожен новий ринок означає нові можливості для вітчизняних виробників і посилення нашої економіки. В часи війни це особливо важливо», — зазначив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

 

«Диверсифікація міжнародних ринків збуту – в фокусі особливої уваги Держпродспоживслужби. Розвиток вітчизняного бізнесу значною мірою залежить від розширення географії експорту. Тому ми продовжуємо робити все можливе для підтримки українського виробника, особливо в цей непростий час», – підкреслив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

 

Погоджену форму ветеринарного сертифікату зазначених категорій продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒«Сертифікати на експорт з України».

 

Джерело: Держпродспоживслужба