Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ЕКСПОРТЕРІВ ЩОДО МИТНИХ ПРОЦЕДУР

07.06.2024

На сайті Дія.Бізнес можна ознайомитися з методичними рекомендаціями (1) щодо митних процедур, що є важливим допоміжним інструментом для підприємств, які експортують.

Рекомендації розроблені з урахуванням законодавства та практичного досвіду експортерів і є дорожньою картою, яка допоможе правильно налагодити процедури митного оформлення експортних операцій.

 

Ґайди містять деталізований опис послідовності кроків — від вибору правильного митного режиму до підготовки необхідної документації, а також пояснення щодо вимог законодавства, які стосуються експорту товарів і розкривають основні положення Митного кодексу та інших нормативно-правових актів, які регулюють здійснення митних процедур.

 

Окрім того, у методичних рекомендаціях є приклади необхідних документів, які повинен мати експортер, що допоможе уникнути непорозумінь і помилок під час підготовки документації, а також сприятиме швидкому та ефективному митному оформленню.

 

1 - Методичні рекомендації щодо митних процедур розроблені Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес за підтримки програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансує ЄС та Уряд Німеччини і реалізує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. GIZ Ukraine.

 

 

Джерело: Дія.Бізнес