Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ЯК ТЕХНОЛОГІЇ ТА УПАКОВКА КЕРУЮТЬ ПУЛЬСОМ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ?

30.04.2024

Послуги громадського харчування – це стійка галузь, яка продовжує підніматися над викликами. 


Булка для сніданку. Кава на винос. Їжа або напій на ходу. Більшість із нас у тій чи іншій формі покладаються на послуги громадського харчування. Якщо це не обід у ресторані, то це напій із сусіднього магазину або закуска з улюбленого ресторану швидкого обслуговування.

 

Не дивно, що вартість світового ринку громадського харчування до 2030 року становитиме 5,4 трлн доларів

 

Отже, чому ми не можемо обійтися без громадського харчування? Як галузь виділяється? І які унікальні виклики та відмінності?

 

Питання відмінностей
Послуги громадського харчування охоплюють усе: від шикарних вишуканих ресторанів до модних фуд-траків. Але кожен тип закладу харчування має свій набір проблем і рушійних факторів, коли йдеться про те, щоб запропонувати своїм клієнтам оптимальний досвід, зберігаючи прибутки.

 

Для ресторанів швидкого обслуговування завдання полягає в тому, щоб збалансувати ефективність та економічність зі зростаючим попитом на пропозиції в меню. Візьмемо приклад американських споживачів, де 84% готові платити до 15% більше за здоровіші страви в мережах швидкого харчування. З іншого боку, роздрібні магазини також повинні забезпечити високу якість пропозицій у швидкозмінному роздрібному середовищі.

 

Зручність і досвід
Зручність і досвід є ключовими факторами зростання сфери громадського харчування. Якість, смак і сервіс є ключовими для покращення споживчого досвіду та формування лояльності до бренду. Це є основним запитом як для сучасних споживачів, так і для операторів громадського харчування. Надання виняткового досвіду часто також передбачає забезпечення зручності споживачів, що робить обидва фактори взаємозалежними.

 

«У світі громадського харчування та ресторанів швидкого обслуговування головною тенденцією є швидке потрапляння продуктів у руки споживачів. Подумайте про напої, коктейлі, морозиво – що завгодно. Ми надаємо цим закладам великі обсяги інгредієнтів у гнучкому пакуванні, щоб вони могли швидко роздавати свою продукцію. І це реальна вигода для клієнта». Кармен Х'юстон (Carmen Houston), керівник відділу маркетингу ANZ

 

Виклики сьогодення
Незважаючи на недавні виклики – чи то наслідки пандемії, чи поточні геополітичні хвилювання й економічний спад – індустрія громадського харчування адаптувалася за допомогою таких інновацій, як хмарні кухні та цифровий досвід, залишаючись актуальною. Сьогодні нестача робочої сили, зростання вартості інгредієнтів і збої в ланцюжку постачання залишаються основними проблемами, а інфляція викликає занепокоєння у 87% операторів.

 

Технологія, що змінює гру
Технологія кардинально змінює правила гри у вирішенні сучасних викликів за допомогою інтелектуальних та автоматизованих рішень, які допомагають закладам громадського харчування бути більш гнучкими та прибутковими. Такі технології, як інтелектуальне дозування, не лише підвищують ефективність використання ресурсів, але й допомагають зменшити харчові відходи, скоротити витрати та просувати екологічні практики. 

 

Джерело: SIG