Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

МАЙБУТНЄ УПАКОВКИ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

26.06.2024

Упаковка для громадського харчування демонструє сильну тенденцію до зростання, особливо для матеріалів на основі волокна. Агенція Smithers видала звіт, в якому розглядаються розробки технологій пакування на основі волокна.


У 2023 році на світовому ринку громадського харчування було використано 2 трлн одиниць упаковки на суму приблизно $ 50 млрд.

 

Вартість волокнистих матеріалів, які використовуються на цьому ринку, становить $ 25 млрд у 2023 році, з прогнозованим щорічним темпом зростання 8% до 2029 року.

 

Після повільного відновлення ринок громадського харчування зробив ривок, і споживання упаковки зросло. Попит додатково стимулюється впровадженням нових упаковок і нових технологій, таких як упаковка з волокнистих матеріалів сухого формування, які виявилися успішними замінниками різноманітних форматів жорстких полімерних упаковок.

 

Індустрія громадського харчування надає послуги харчування з комерційною метою, зокрема в закладах харчування, кафе, барах та кейтерингових компаніях. Продукція в цій галузі варіюється від приладів для приготування їжі до засобів для чищення та пакування. Упаковка для харчових продуктів відіграє вирішальну роль у збереженні та захисті харчових продуктів під час зберігання та транспортування, допомагаючи дотримуватися стандартів безпеки та гігієни харчових продуктів, а промисловість рухається до екологічно чистих продуктів, які можна утилізувати відповідально.

 

Ключові питання:

  • Як виробники упаковки задовольняють попит на більш стійку альтернативу полімерам;
  • Як нормативно-правова база вплине на ринок упаковки для харчових продуктів протягом наступних п’яти років;
  • Які розробки відбуваються у сфері функціональних бар’єрних покриттів і як вони сприяють диверсифікації у сфері громадського харчування;
  • Хто є ключовими гравцями в комерційній еволюції промисловості упаковки для харчових продуктів на основі волокон.

 

Джерело: Smithers