Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ДЕНЬ БЕЗПЕКИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

07.06.2024

2 грудня 2018 р. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію, яка проголошує 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів. Це зроблено для того, щоб привернути увагу до цієї важливої проблеми.                                                                                         

 

Безумовно, що кожен з нас, людей, які живуть на планеті Земля піклується про свою безпеку та здоров’я. Харчові продукти, які ми щоденно споживаємо, несуть з собою як користь, так і небезпеку. Безпека харчових продуктів відіграє важливу роль у зниженні харчових отруєнь. Відповідно до «Codex Alimentarius» 600 млн людей щороку хворіють приблизно на 200 різних видів харчових отруєнь. Ці захворювання вражають особливо бідні та молоді верстви населення, а також є причиною 420 тис. смертей щороку, яким можна було б запобігти.

 

Упаковка – один з важливих елементів у забезпеченні зберігання харчових продуктів та напоїв. Сучасна, економна, приваблива упаковка не тільки зберігає харчові продукти від пошкодження, але ще є надійним джерелом їх безпечності. Клуб Пакувальників вітає всі організації дотичні до цієї важливої проблеми і у своїй діяльності буде організовувати та підтримувати інформаційно заходи, направлені на виробництво та пакування безпечної харчової продукції.