VTT РОЗРОБЛЯЄ ЦЕЛЮЛОЗНУ ПЛІВКУ ДЛЯ ПАКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
14.06.2022
Пакети для харчових продуктів виконують свою найважливішу функцію, коли вони захищають їжу та мінімізують відходи. Проте тонкі полімерні плівки важко переробити, і вони часто опиняються в різних місцях після використання.
Фінський технічний дослідницький центр VTT розробив рішення для вирішення проблем полімерної упаковки - прозору целюлозну плівку із регенерованої або перекристалізованої целюлози, яка замінює традиційні полімери в упаковці харчових продуктів.
Професор VTT Алі Харлін (Ali Harlin) каже: «Ми можемо виробляти прозору та гнучку целюлозну плівку. Споживач не може відрізнити кришталево прозорий матеріал від традиційних полімерів. Целюлозна плівка може захищати від вогкості, але в природі вона зникає так само повністю, як і аркуш паперу. Продукт на біологічній основі і біологічно розкладається».
Віце-президент VTT з переробки біоматеріалів і продуктів Атте Віртанен (Atte Virtanen) додав: «Целюлозна плівка, розроблена VTT, може замінити полімери як більш безпечне для середовища рішення. Це також полегшує переробку, оскільки її можна переробляти разом із іншими упаковками з картону».
Виробництво пакувального матеріалу знаходиться на пілотній фазі, і через 5–7 років він може набути широкого промислового використання.