Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

УКРПЕК - ПАРТНЕР КОНФЕРЕНЦІЇ "ПАКУВАЛЬНА ІНДУСТРІЯ" 2024

15.08.2024

УКРПЕК - змінює тренд в управлінні відходами упаковки на європейський

 

Українська Пакувально-Екологічна Коаліція (УКРПЕК) – це неприбуткове об’єднання всесвітньовідомих виробників упаковки і товарів в упаковці, яке було створене у 1999 році. Члени УКРПЕК об’єднали свої зусилля, ресурси та багаторічний міжнародний досвід, щоб підтримати в Україні на державному та муніципальному рівнях розбудову ефективної системи управління відходами упаковки.

 

Мета УКРПЕК – гармонізація українського законодавства у сфері управління відходами упаковки із законодавством ЄС та надання рекомендацій щодо створення відповідної нормативної бази в Україні. Принципи сталого розвитку, ієрархії відходів, циркулярної економіки, розширеної відповідальності виробника, лежать у основі діяльності Коаліції.

 

Місія УКРПЕК - створити одну з найпотужніших інноваційних та ефективних організацій розширеної відповідальності виробників (ОРВВ) у сфері упаковки, яка була б прикладом для інших суб’єктів господарювання, що працюють у цьому секторі.

 

На разі УКРПЕК організовує в ряді населених пунктів Київської області (Вишгород, Буча, Ірпінь, Гостомель, Коцюбинське. інші) запровадження роздільного збирання відходів упаковки на принципах розширеної відповідальності виробника , які успішно втілюються практично у всіх країнах ЄС .

 

Станом на серпень 2024 року членами УКРПЕК та спонсорами проекту є відомі виробники упаковки та товарів в упаковці:

PepsiCo Україна, ІП «Кока-Колa Беверіджиз Україна Лтд.», ТОВ «Сандора», Данон Дніпро, ПРАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА», ТОВ «Нестле Україна», Карлсберг Україна, ТОВ «КЕНПАК УКРАЇНА», ПРАТ «Eлопак-Фастів», Проктер Енд Гембл Україна, ТОВ Тетра Пак та інші.

 

     
 
 
 
 

 

УКРПЕК відкрита до співпраці усіх представників відповідального бізнесу.

 

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ
Київ, 04080, вул. Межигірська 82, Тел. +38067 5689989
Сайт https://ukrpec.org
Пошта info@ukrpec.org