Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

УКРАЇНСЬКІ ВИРОБНИКИ НА ВИСТАВЦІ RIGA FOOD

19.09.2024

У столиці Латвії Ризі з 5 по 7 вересня проходила чергова міжнародна виставка RIGA FOOD, на якій зібралися виробники харчових продуктів, напоїв та упаковки з 32 країн, які представляли 425 компаній, торгових та інших організацій. На цьогорічній виставці було представлено великі національні стенди 12 країн (Вірменії, Болгарії, Грузії, Мексики, Молдови, Італії, Канади, Латвії, Литви, Словаччини, Іспанії та України), які демонстрували різноманітні продукти харчування, напої та упаковку професійним відвідувачам і сотням зацікавлених сторін. За три дні виставку відвідали майже 22 тисячі осіб, що трохи більше, ніж у 2023 році.


Україну на виставці RIGA FOOD представляли 37 компаній та торгових організацій, п’ять із яких – «Дансой», «Львівський холодокомбінат», StarGrocery – ТОВ «Волинський завод», «Українська спиртова компанія», «Вітмарк-Україна» – демонстрували продукцію на окремих стендах, привертаючи увагу відвідувачів своїми пропозиціями.

 

Проте найбільшу цікавість у глядачів викликав український національний стенд за участі понад 30 експонентів, серед яких – пакувальна компанія ТАТРАФАН.


Організатори виставки, BT 1, спільно з Латвійською асоціацією упаковки, цього року на RIGA FOOD запровадили нову ініціативу: професійно оцінити найбільш стійкі рішення для упаковки продуктів, представлених на виставці. Три компанії з трьох країн – «Львівська майстерня шоколаду» з України, EVADAY із Литви та AUGU з Латвії – отримали нагороди за найкращу екологічну упаковку від RIGA FOOD.

 

Слід зазначити, що на стенді Латвійської асоціації упаковки, багаторічного учасника виставки RIGA FOOD, було розміщено два зразки упаковки українських компаній, які були передані відвідувачам для оцінювання: стакан із бар’єрним покриттям UniCap та кришка з пресованої пульпи UniLid від компанії «Юнівест Маркетинг» і серія пакетів зі штуцером та кришкою для корисних солодощів від ТОВ «Гуалапак Україна», які беруть участь у національному конкурсі Латвії як учасники, запрошені організаторами.


Організатори виставки RIGA FOOD із міжнародною компанією-організатором виставок BT 1 вже запрошують на виставку 2025 року. Вона відбудеться 4–6 вересня і стане ювілейною, 30-ю виставкою!