Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ЕТИКЕТКА ДЛЯ ЗАХИСТУ ШПРИЦІВ ІЗ ВБУДОВАНОЮ ФУНКЦІЄЮ ГЕРМЕТИЗАЦІЇ

09.09.2024

Schreiner MediPharm та Sterinova розробили Needle-Trap Secu – нову захисну етикетку для шприців, яка не тільки підвищує безпеку, але й зменшує кількість відходів та економить місце. Новий продукт поєднує в собі ефективність та екологічну свідомість для галузі охорони здоров'я.


Schreiner MediPharm представила новий продукт Needle-Trap Secu, розроблений у співпраці із Sterinova, канадською дочірньою компанією компанії B. Braun у сфері медичних технологій. Ця нова захисна етикетка для шприців із вбудованою функцією герметизації призначена для підвищення екологічності й економічної ефективності при зберіганні, транспортуванні та утилізації попередньо наповнених шприців.

 

Компанія Sterinova, яка спеціалізується на готових до використання ін'єкційних препаратах, із 2016 року використовує перевірену систему захисних ковпачків для голок Schreiner MediPharm для своїх попередньо наповнених шприців із гепарином. Ця система захищає від травм голкою та економить місце й ресурси завдяки своїй компактній конструкції.


Комбінація Needle-Trap, в якій ковпачок для голки інтегрований безпосередньо в етикетку, забезпечує легке застосування в повсякденній медичній практиці й містить менше полімерів, ніж звичайні системи захисту голок.

 

Новий варіант, Needle-Trap Secu, пропонує вбудовану індикацію першого відкривання: спеціальна герметизувальна вкладка забезпечує цілісність попередньо наповненого шприца до моменту застосування. При знятті ковпачка ущільнювач звільняється та незворотно вказує на те, що шприц уже відкривали. Ця вбудована функція герметизації усуває потребу в додатковій блістерній упаковці, що приводить до значної економії простору та зменшення відходів і витрат. Захисні елементи також запобігають непомітному повторному використанню пломби.

 

П'єр Больє (Pierre Beaulieu), віцепрезидент із продажу та маркетингу Sterinova, пояснив, що Needle-Trap використовується вже майже 10 років, оскільки ідеально поєднує захист голок та екологічність. Needle-Trap Secu підсилює ці позитивні властивості та дає змогу пропонувати попередньо наповнені шприци з гепарином розсипом в одній упаковці, оскільки цілісність кожного окремого шприца забезпечується запобіжною пломбою.

 

Лікарні також виграють від цього багатофункціонального рішення, оскільки більше не потрібні додаткові блістерні упаковки, що приводить до значного скорочення відходів. За словами Больє, кількість відходів можна скоротити на 46% у порівнянні з використанням звичайних блістерних упаковок. Крім того, компактне рішення для захисту голок сприяє зниженню викидів CO2 за рахунок зменшення відходів при виробництві. Це позитивно впливає на весь ланцюжок поставок, починаючи від виробництва й закінчуючи знищенням відходів у лікарнях. Вбудований в етикетку ковпачок для голок також на 50% складається з перероблених гранул, що ще більше зменшує вплив на навколишнє середовище.

 

Із впровадженням Needle-Trap Secu компанія Schreiner MediPharm робить ще один крок до більшої стійкості та ефективності в охороні здоров’я, що є корисним для медичного персоналу та пацієнтів, а також для довкілля.