Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ЕКОЛОГІЧНА УПАКОВКА ДЛЯ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

08.05.2024

Aimplas, технологічний і консультаційний центр для індустрії пластмас, що базується в Іспанії, розробив понад 2000 стійких і міцних багатошарових пакетів, виготовлених із переробленого матеріалу з добавками, які сповільнюють їх розкладання, для борошна, сушених бобів і ковдр, які розповсюджуються Міжнародним Червоним Хрестом.


Ця дія є частиною проєкту, який фінансується Innovation Norway (Норвезький фонд інновацій та розвитку бізнесу та промисловості) і керується МКЧХ (Міжнародний комітет Червоного Хреста), УВКБ ООН (Агентство ООН у справах біженців) і ВПП (Всесвітня продовольча програма ООН). Мета полягає в дослідженні альтернатив поліпропіленовим пакетам, які використовуються для пакування продуктів харчування та предметів допомоги.

 

Компанія Aimplas зробила свій внесок у проєкт, розробивши багатошарову конструкцію для більш ніж 1500 мішків, які використовуються для транспортування пшеничного борошна та сухих бобів, з метою затримки деградації мішків через вплив екстремальних умов навколишнього середовища. Plastics Technology Center також розробив друге покриття, що також містить перероблений матеріал, який було використано для виробництва ще 500 мішків для ковдр.

 

Rafia Industrial, частина іспанської Armando Álvarez Group, зробила свій внесок у проєкт, виробляючи пакети з рафії (сировина, яка використовується в текстильній промисловості) у промислових масштабах.

 

Ці мішки з гуманітарною допомогою будуть включені до трьох ланцюжків постачання, відібраних організаціями-учасницями для тестування в різних середовищах, що змінюються. Пакети, розроблені Aimplas, будуть використовуватися в Камеруні, Індії та Туреччині.

 

У проєкті також беруть участь Aust, бангладеського університету, департамент текстильної інженерії якого розробить джутовий мішок із біополімерним покриттям, і Giotto & SUPSI, консорціум, що складається з консалтингової фірми та швейцарського університету, який працюватиме над розробкою матеріалу на основі натуральних волокон із подальшими випробуваннями, включаючи оцінку життєвого циклу поліпропіленових мішків та їх альтернатив для аналізу реальності на місцях.

 

Джерело: Packaging Speaks Green