Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

СИСТЕМА ПАКУВАННЯ В МОДИФІКОВАНІЙ АТМОСФЕРІ

31.05.2024

Збереження якості сирого м’яса, а також подовження термінів його реалізації є на сьогодні найважливішими питаннями. Адже під час зберігання в ньому відбуваються складні біохімічні й мікробіологічні процеси, які знижують якість, погіршують зовнішній вигляд, відтак роблять продукти непридатними для споживання.


Останніми роками виробники м’яса та курятини віддають перевагу упаковці з використанням бар’єрних матеріалів і модифікованої атмосфери. Вона захищає продукт і збільшує термін його придатності. Реальні терміни зберігання при температурі приблизно 0°С для яловичини — 15, свинини — 45, курятини — 90 днів.

 

Матеріал із найнижчими бар’єрними властивостями забезпечить термін придатності м’яса до 5 днів. До 15—20 днів можна зберігати якісне м’ясо в упаковці з високобар’єрних плівок (EVOH), з модифікованою атмосферою (МАР).

 

Крім подовження термінів зберігання м’яса, наступна функція упаковки полягає в стимулюванні продажів. М’ясо в дорогій упаковці має презентабельний вигляд. Також віддають перевагу краще запакованому м’ясу й через зручність зберігання: лоток займає мало місця в холодильнику, в ньому вигідно розморожувати продукцію, упаковка герметична та не пропускає сторонніх запахів.

 

При виборі упаковки для м’яса потрібно враховувати, що насамперед вона повинна забезпечити захист від навколишнього середовища, тобто мати ті оптимальні властивості, які дадуть змогу зберегти первинну якість продукту: пакувальний матеріал має бути достатньо міцним, герметичним, хімічно стійким, із високими показниками бар’єрних властивостей.

 

Компанія «ЛЕОНІКС» пропонує широкий асортимент лотків для пакування свіжого м’яса, птиці, риби, напівфабрикатів та інших продуктів. Лотки виготовлені з різних матеріалів і різноманітних типорозмірів: РР, РР/РЕ, РЕТ, РЕТ/РЕ, РР/EVOH/PP, PP/EVOH/PE з вологопоглинальними вкладками, для глибокого заморожування тощо. Крім того, в нашому асортименті представлено плівки РА/РЕ для термоформувальних машин, ламінати для запаювання лотків, жорсткі плівки АРЕТ/РЕ, пакети бар’єрні та дой-пак.

 

Також в асортименті компанії вологопоглинальні вкладки, які використовують в упаковці для зберігання й транспортування свіжого або охолодженого м’яса, птиці, риби, овочів і фруктів.

 

Порівняно зі звичайною, упаковка з вологопоглинальною вкладкою дає можливість утримати небажану рідину, що виділяється продуктами, забезпечує їх сухе та гігієнічне зберігання. В результаті всередині упаковки зменшується розмноження мікроорганізмів, що дає змогу продукту довше зберігати свіжість і подовжити термін придатності товару, уповільнити процес розморожування продуктів, нейтралізує неприємні запахи. Вкладки м’які, еластичні, міцні, а найголовніше – вони не розшаровуються навіть у вологому стані.

 

Вологопоглинальні вкладки забезпечують чистоту та зручність при транспортуванні, запобігають протіканню упаковки, зберігають привабливий зовнішній вигляд продукту й аромат. Матеріал може бути як із шаром, що ламінований поліетиленом, так і зі спеціальним синтетичним шаром, а також, на бажання замовника, кольоровими.

 

Джерело: ЛЕОНІКС