Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

MONOFLEX FIBER - ПАПЕРОВА УПАКОВКА, ПРИДАТНА ДО ПЕРЕРОБКИ

02.08.2024

Регламент про упаковку та відходи упаковки (PPWR) вимагає, щоб уся упаковка на європейському ринку була придатна для повторного використання або переробки до 2030 року. Ця зміна розширює відповідальність виробника за етап споживання продукту, включаючи спеціальну плату за полімерний пакувальний матеріал. Ці зміни тепер спонукають бренди до швидкого переходу на пакувальні рішення з переробних полімерів або паперу. Підтримуючи ці вимоги, остання інновація Coveris, MonoFlex Fiber, пропонує асортимент гнучкої упаковки на паперовій основі, яка забезпечує високу міцність на полицях і можливість переробки в рамках наявного паперового потоку.


«У рамках нашої стратегії «Без відходів» компанія Coveris зосереджена на виборі найбільш екологічно ефективної та високоефективної упаковки для кожного продукту, а не просто на виборі паперу чи пластику. Розширюючи наше портфоліо, включаючи паперові варіанти та зменшуючи використання пластику в упаковці для предметів, які потребують зовнішнього захисту, ми прагнемо запропонувати клієнтам найкраще рішення, яке відповідає баченню їхнього бренду та вимогам до продукції», – пояснила Мелінда Бонамур (Melinda Bonamour), директор з розвитку ринку Paper Flexibles у Coveris.

 

Інновації в переробці первинної та вторинної упаковки

Новий асортимент упаковки поділено на дві категорії: MonoFlex Fiber Pure, що є одношаровим функціональним папером, і MonoFlex Fiber, багатошарова структура з максимальною часткою паперу. Coveris представляє кілька підкатегорій у кожній як для первинної, так і для вторинної упаковки, пропонуючи чудові герметизувальні та бар’єрні властивості. Крім того, перехід на паперову структуру не вимагатиме серйозних змін у наявному машинному парку наших клієнтів і довів свою ефективність і швидкість на звичайних пакувальних лініях.

 

Незалежно від обраного варіанта, кожна специфікація забезпечує належний рівень захисту та бар’єрних властивостей, водночас вона повністю придатна для переробки в існуючому паперовому потоці. Продукти MonoFlex Fiber, доступні у вигляді готових мішків і розчинів FFS, забезпечують бар’єрні властивості проти жиру, вологи, кисню, світла або мінеральних масел. Паперова упаковка також покращує впізнаваність бренду на полицях завдяки чудовій придатності для ротаційного, флексографічного та цифрового друку.

 

«Ми прагнемо задовольнити потреби в первинній і вторинній упаковці для брендів у різних секторах, таких як сухі корми, чай, кондитерські вироби, свіжі продукти, печиво, заморожені корми та сушені корми для домашніх тварин, забезпечуючи як повністю паперові, так і придатні для переробки паперово-полімерні структури. Ми впевнені, що ці нові рішення стануть основним ресурсом для виробників, яким потрібна ефективна паперова упаковка, придатна до переробки», – додала Бонамур.

 

Джерело: Sustainable Packaging News