Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

MONDI Є СПІВЗАСНОВНИКОМ АЛЬЯНСУ ДЛЯ ЦИРКУЛЯРНОСТІ ПАПЕРОВИХ ПАКЕТІВ

10.10.2024

Компанія Mondi, світовий лідер екологічної упаковки та паперу, стала співзасновником альянсу для покращення кругообігу використаних паперових пакетів у будівельній галузі. Іспанський альянс Paper Sacks Go Circular Spain складається з 12 європейських компаній із повного ланцюжка створення вартості, включаючи Mondi.


Відповідно до останнього звіту Національного інституту статистики Іспанії (INE), в Іспанії будівельне сміття становить понад 30% від загальної кількості утворених відходів, а коефіцієнт його відновлення – лише 48%.

 

Paper Sacks Go Circular Spain – це альянс компаній, які поділяють спільний інтерес у замиканні циклу та побудові циклічної економіки для паперових пакетів в Іспанії. Починаючи з паперових мішків для будівельних матеріалів, коаліція шукатиме синергію з іншими потоками відходів від будівництва та знесення, щоб збільшити обсяги та досягти масштабування. Він спрямований на покращення переробки паперових пакетів, які використовуються для будівельних матеріалів, таких як цемент, гіпс та ізоляція, збалансовуючи стійкість та економічні аспекти, і очікується, що матиме позитивний вплив на загальну бізнес-модель галузі.

 

Галузеві асоціації Eurosac і CEPI Eurokraft очолять альянс, керуючись спільною метою: вдосконалити циркулярність паперових пакетів у будівництві.

 

У червні компанія Paper Sacks Go Circular Spain провела вебінар під назвою Construction Goes Circular, у якому взяли участь понад 80 учасників із галузі, щоб представити ініціативу та пояснити ролі та обов’язки в ланцюжку створення вартості. Теми охоплювали розвиток відносин між учасниками, поширення циклічної моделі на інші будівельні матеріали та сприяння членству в альянсі. Arpada Group з Іспанії вже є хорошим прикладом цього альянсу в дії. Вони успішно відокремлюють будівельне сміття для ефективної переробки паперових пакетів і працюють над більш оптимізованими системами поводження з відходами.

 

Карлос Мартінес Езкерра (Carlos Martinez Ezquerra), менеджер із циклічної економіки в Mondi Flexible Packaging, каже: «Ця ініціатива демонструє прагнення Mondi співпрацювати з галузевими партнерами по всьому ланцюжку створення вартості для підвищення рівня переробки використаних паперових пакетів. Це створює масштабований підхід для решти Європи та інших галузей промисловості, що приводить до скорочення витрат на управління відходами, значного збільшення рівня валоризації та підтримує прозорість і відстежуваність економіки замкнутого циклу. Ми пишаємося тим, що є одними з ініціаторів заснування».

 

Наступні кроки альянсу стосуються робочих груп з оптимізації процесів, відстеження та сертифікації, навчання, передового досвіду, комунікації та синергії з іншими будівельними відходами. Партнерам із будівельної галузі, які зацікавлені в приєднанні до альянсу, рекомендується зв’язатися з CoCircular для отримання додаткової інформації.

 

 

Джерело: Mondi Group