Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ВІДПОВІДАЛЬНИЙ, ОРІЄНТОВАНИЙ НА МАЙБУТНЄ ТА СТІЙКИЙ РОЗВИТОК

06.09.2024

Американський інноваційний інститут продуктів Cradle to Cradle вчетверте поспіль відзначив глобального виробника друкарських чорнил hubergroup за його новаторські стандарти щодо захисту навколишнього середовища, сталого розвитку та соціальної прихильності. Сертифікація Cradle to Cradle («Від колиски до колиски», C2C) – це комплексна система сертифікації, мета якої – зробити продукти й матеріали більш екологічними протягом усього життєвого циклу. Найважливішим критерієм для отримання нагороди є цілісна відданість у сферах здоров’я матеріалів, циркулярності продукції, відновлюваних джерел енергії, раціонального використання води та соціальної відповідальності.

 

Сертифікація підтверджує прагнення hubergroup використовувати матеріали, безпечні як для людини, так і для довкілля. Його продукція виробляється таким чином, щоб як частину друкованої продукції її можна було повернути до біологічних або технічних циклів і легко переробити після використання. hubergroup сприяє використанню відновлюваних джерел енергії та відповідальному використанню води, наприклад, на своїх заводах в Італії та Індії. Соціальні та етичні аспекти також включені у виробничий процес і корпоративну практику. hubergroup визнано не лише за окремі продукти, а й як компанію в цілому.

 

«Сумісність соціальних, економічних та екологічних потреб відіграє важливу роль у hubergroup. Ми приймаємо на себе відповідальність за наших клієнтів і наступні покоління водночас, – каже Річард Гілл (Richard Gill), менеджер із продукції Sheetfed. – Із нашою четвертою поспіль сертифікацією C2C ми встановлюємо новий стандарт у нашій галузі та виходимо далеко за межі мінімальних вимог, коли справа доходить до навколишнього середовища й сталого розвитку».

 

Ефективно, безпечно та довговічно
Як один із провідних світових спеціалістів із друкарської фарби та виробників сировини, hubergroup пропонує повний асортимент сучасних чорнил, а також сировини й допоміжних матеріалів із найвищими стандартами якості та обслуговування. До вимог hubergroup також входять внесок у підвищення стійкості та безпеки в поліграфічній промисловості за допомогою продуктів і послуг. Сюди входять ресурсозберігаюча робота, постійне інвестування в дослідження й розробки та підтримка клієнтів із погляду сталого розвитку. Як наслідок, hubergroup пропонує один із найширших асортиментів екологічних та стійких друкарських фарб. Оскільки hubergroup виробляє власну сировину, аспект сталого розвитку може бути інтегрований на всіх етапах виробничого процесу із самого початку. Принцип циркулярної економіки відіграє тут центральну роль.

 

Зобов’язання щодо відновлюваної енергії та управління водними ресурсами
hubergroup сприяє використанню відновлюваних джерел енергії та відповідальному використанню води у своїх виробничих процесах, зокрема на заводах в Італії та Індії. Наприклад, у виробництві пігменту в Індії понад 70% води переробляється та використовується повторно. Енергія, яка використовується для виробництва всіх сертифікованих продуктів Cradle-to-Cradle, є на 100% відновлюваною.

 

«Сертифікація оцінює використання води в нашому виробництві та наш основний ланцюжок постачання сировини. Крім того, ми повинні довести, що закуповуємо більше відновлюваної енергії, ніж потрібно для виробництва цих продуктів», – пояснює Річард Гілл.

 

Постійне вдосконалення та майбутні цілі
Виробничий завод hubergroup у Німеччині був першим, який запровадив систему управління якістю ISO 9001 ще в 1990-х роках. Далі йшли системи управління навколишнім середовищем, охороною здоров’я й безпекою, енергетикою та НАССР. У 2017 році hubergroup став першим світовим виробником друкарської фарби, більшість асортименту якого сертифікована C2C, і відтоді стала екологічним стандартом галузі.

 

«Ми намагаємося організувати всю нашу діяльність таким чином, щоб наші продукти були розроблені для циклічного використання без будь-якого негативного впливу на довкілля. Чорнила hubergroup працюють до «кінця терміну служби друку», а не лише до «кінця терміну служби продукту», – додає Річард Гілл, менеджер із продукції Sheetfed.

 

Сьогодні hubergroup тісно співпрацює з такими організаціями, як Cradle to Cradle, CEFLEX, INGEDE та EPEA по всьому світу, щоб постійно вдосконалювати свої продукти та процеси. hubergroup також є частиною Responsible Care і підписав Глобальну хартію Responsible Care, яка встановлює низку основних принципів і зобов’язань для компаній хімічної промисловості по всьому світу.

 

Джерело: hubergroup