Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Пакування продукції в модифікованій атмосфері

04.12.2025

Пакування в модифікованій атмосфері (MAP) — це інноваційна технологія, яка передбачає точну модифікацію складу газового середовища всередині упаковки для харчового продукту, переважно шляхом зменшення вмісту О2 та введення спеціальних сумішей СО2 та N2. Її основна мета — подовжити термін придатності та підтримувати високу якість харчових продуктів. Ця технологія дає змогу значно сповільнити псування харчової продукції, зокрема окислювальну деградацію та розмноження мікробів, подовжити термін придатності різних харчових продуктів у два-п’ять разів. Саме про цю технологію, її особливості, переваги та недоліки і піде мова в цій статті, підготувати яку допоміг штучний інтелект. 

 

 

Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал