Біорозкладні паковання для харчових продуктів
04.12.2025

Впродовж останніх років біорозкладні паковання для споживчої продукції, насамперед для виробів харчової промисловості, стали помітним явищем і в професійній діяльності операторів ринку, і в повсякденному житті пересічних споживачів. Закони та інші нормативні документи стали на сторожі довкілля, всіляко обмежуючи застосування плівок та інших пакувальних матеріалів із викопної нафти та впроваджуючи натомість ощадні до природи пакувальні матеріали — від натуральних тканин і паперу до інноваційних полімерних матеріалів із сільськогосподарської сировини. Зазначені матеріали тією чи іншою мірою замінюють пакувальні матеріали з нафти — втім, поступаючись їм за механічною міцністю, хімічною стійкістю та бар’єрними властивостями. Особливо це стосується полімерних плівок із крохмалю — найбільш розповсюджених наразі біорозкладних матеріалів, призначених для пакування харчових продуктів.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал
