Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Пакети, коробки, лотки… для м’ясних та рибних продуктів

Валерій Кривошей, головний редактор

04.04.2024

Палкі дискусії щодо користі м’яса точаться вже тривалий час. Прихильники м’ясних продуктів апелюють до того, що м’ясо було і є важливим джерелом цінних речовин для людського організму. А вегетаріанці вважають, що споживання м’яса духовно небезпечне, до того ж призводить до проблем зі здоров’ям людини. Але поки тривають ці суперечки, люди не відмовляються від спокуси поласувати всілякими ковбасними виробами чи приготувати з різних видів м’яса смачні й корисні, на їхню думку, страви.

 

Водночас багато споживачів погоджуються, що риба та морепродукти, на відміну від м’яса, суттєво покращують раціон харчування, що безумовно позитивно позначається на здоров’ї людини, забезпечуючи потреби не тільки в білках, але й у макро-, мікроелементах, водо- і жиророзчинних вітамінах, незамінних амінокислотах.

 

Збереження якості м’яса, риби та морепродуктів, а також подовження термінів їх реалізації – сьогодні найгостріші питання. Вирішити їх допомагають бар’єрні властивості пакувальних матеріалів.

 

Упаковка відіграє важливу роль у формуванні якості та безпечності цих продуктів. Насамперед вона збільшує термін придатності. Під час вибору упаковки для м’яса, риби та морепродуктів потрібно враховувати, що в першу чергу вона повинна мати такий набір оптимальних властивостей, який дасть можливість зберегти початкову якість продукту: достатня механічна міцність, герметичність, хімічна стійкість, оптимальні показники бар’єрних властивостей (аромапроникність, проникність щодо газів, води, парів і жирів).

 

Сучасна упаковка (лотки, пакети, «скін»-упаковка) із застосуванням багатошарових бар’єрних матеріалів, вакууму та модифікованого газового середовища є на сьогодні основним трендом розвитку упаковки для м’ясної та рибної продукції в напрямі подовження термінів її зберігання, підвищення якості, смакових властивостей та зручності її споживання.

 

Дякую за розуміння та підтримку
Валерій Кривошей