Упаковка з використанням модифікованої атмосфери
Н.В. Кулик, к.х.н., Д.В. Пригодій, к.т.н.
04.04.2024
Забезпечення населення продуктами харчування в достатній кількості, необхідного рівня якості, споживчої цінності та безпеки є питанням номер один як для урядів країн у всьому світі, так і для кожного з нас.
Для гарантування безпеки харчових продуктів для споживача недостатньо виробляти продукти високої якості, треба гарантувати їх належне зберігання впродовж певного терміну, тож роль упаковки у цьому процесі важко переоцінити.
Упаковка, продукт, зовнішнє середовище
Пряма взаємодія продукту з зовнішнім середовищем стає багатоступеневою, коли продукт міститься в упаковці (рис. 1). Упаковка зводить бар’єр для продукту та створює внутрішнє середовище, яке має забезпечити виключення біологічних, фізичних, механічних і хімічних перетворень, обмінних чи інших взаємодій, які могли б зіпсувати продукт.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал