Ринок упаковки для м’ясної продукції
В.М.Кривошей, к.х.н.
04.04.2024
М’ясні страви завжди актуальні за обіднім столом. На сьогодні існує безліч рецептів кухонь світу, до яких неодмінно входить м’ясо різних видів чи різноманітні напівфабрикати. Прихильники споживання м’ясних продуктів майже беззаперечно зазначають, що жодні рослинні білки не можуть повноцінно замінити тваринні. Амінокислоти, вітаміни А, В, D та ще безліч інших корисних речовин, що містяться в цих продуктах, схиляють терези в бік споживання м’ясних виробів. Їм опонують прихильники обмеження в споживанні цих продуктів: м’ясні вироби містять шкідливі для людини азотисті та неазотисті екстрактивні та інші речовини. Однак загальна тенденція розвитку світового ринку м’ясних продуктів демонструє дивовижне зростання: за останні 50 років обсяг споживання м’ясних виробів у світі збільшився із 70 до 268 млн т. І внесок пакувальних матеріалів та упаковки в таке зростання визначальний.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал