Рибні продукти (ринок та упаковка)
В.В. Халайджі, к.т.н.
04.04.2024
Споживання рибних продуктів суттєво покращує раціон харчування, що безумовно позитивно позначається на здоров’ї людини. У м’язових тканинах риб містяться приблизно 10 різновидів білка: в середньому 7–24 г на 100 г рибної продукції. Рибні продукти мають у своєму складі менше жирів, через те й не такі калорійні. Риба вигідно відрізняється від м’яса низьким вмістом сполучних тканин, які представлені переважно колагеном. Він легко переходить у розчинний желатин, який дуже корисний для кісток і суглобів. Саме тому рибні продукти значно легше й повніше засвоюються організмом людини.
Загалом риба та морепродукти є для людини своєрідним «будівельним» матеріалом. Вони покращують функції головного мозку, обмін речовин, укріплюють імунітет, допомагають запобігти значній кількості захворювань.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал