Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Галузеве бачення BOBST до drupa 2024

04.04.2024

Під час зворотного відліку до drupa 2024, провідної світової виставки технологій друку, компанія BOBST переглядає деякі з ключових тем, які формують цю галузь. По-перше, ми переглядаємо наше власне бачення галузі. Чи побачимо ми, що воно стане широко поширеною реальністю до того часу, як почнеться drupa?

 

У 2020 р. ми визначили галузеве бачення BOBST як «формування майбутнього світу упаковки», головними засадами якого є поєднання, цифровізація, автоматизація та стійкість. Світ зіткнувся з безпрецедентною пандемією, глобальними конфліктами та надзвичайним тиском на галузь через різноманітні чинники, зокрема глобальну економіку, глобальні ланцюжки поставок і дефіцит ресурсів.


Тим часом власники брендів і переробники відчувають більший, ніж будь-коли, тиск через зміну очікувань ринку. Вони стикаються з багатьма проблемами, як-от коротший час виходу на ринок, менші розміри партій і необхідність узгодження між фізичними та онлайн-продажами продукції.

 

Це середовище, яке швидко змінюється, але для BOBST воно залишалося стабільним і послідовним. У будь-якому разі, глобальні події останніх років зміцнили наш підхід. Поки ми дивимося вперед на drupa 2024, наше бачення галузі продовжує швидко прогресувати. Отже, куди ми йдемо? І що це означає для галузі в цілому?

 

З’єднання ланцюжка вартості упаковки

За останні роки ми досягли прогресу в реалізації нашого бачення, запропонувавши постійну трансформацію пакувальної галузі, а також наших виробничих ліній і послуг. Дотепер ланцюжок вартості упаковки залишався дуже фрагментованим, що спричиняло надто багато помилок і відходів у роботі друкарень та переробників.


Наше бачення полягає в підтримці цієї трансформації шляхом переходу галузі від механічного до цифрового світу та від виробничих машин до технологічних рішень по всьому робочому процесу. Разом із нашими клієнтами ми хочемо перетворити ланцюжок створення вартості упаковки із серії ізольованих стадій на цілісний і наскрізний.

 

У центрі такої трансформації лежить BOBST Connect, наша хмарна цифрова платформа, яка постійно розвивається та яка покращує продуктивність пакування продукції. BOBST Connect об’єднує дані та цифрові послуги в одній повноцінно підключеній платформі з вбудованою інформацією про машини та досвід BOBST, що дає змогу переглядати виробничий процес та керувати ним. BOBST Connect постійно розвивається, тому може обслуговувати наших клієнтів як зараз, так і в майбутньому.

 

У той же час ми формуємо галузь у кожному сегменті – етикетках, гнучкому пакуванні, упаковці з картону та гофрокартону, щоб забезпечити наскрізні підключені робочі процеси та безперервні інновації в середовищі, що постійно змінюється. Ми отримуємо інформацію, щоб стабільно підтримувати наших клієнтів, щоб відповідати поточним і майбутнім потребам споживачів, а також реагувати на виклики власників брендів, роздрібних торговців та інтернет-магазинів через гнучкий робочий процес.

 

Дивлячись на шлях попереду

Отже, чого нам очікувати у 2024 р.? Наша подорож на шляху, яким ми йдемо, лише набиратиме темп.


Зрештою всі машини та інструменти «розмовлятимуть» між собою, безперебійно передаючи дані через хмарну платформу, керуючи всім виробничим процесом за допомогою систем контролю якості. Ми вже бачимо це, оскільки зростає інтерес до використання даних від PDF до подвійного PDF, схем роботи, машинного навчання, штучного інтелекту та використання найкращої інформації протягом виробничого процесу від початку до закінчення.

 

У компаніях, які використовують цей підхід, під час всього виробничого процесу будуть прийматися більш обґрунтовані та своєчасні рішення, а вища продуктивність, ефективність і менша кількість відходів стануть реальністю.

 

Тим часом BOBST продовжуватиме діяти як стратегічний партнер для своїх клієнтів. Нова пропозиція у 2024 р. – BOBST Application Management, практичний інноваційний консалтинговий сервіс, розроблений для потреб конвертерів та власників брендів. Завдяки BOBST Application Management клієнти можуть отримувати вказівки щодо технологій, сировини, процесів і бізнес-кейсів по всьому ланцюжку створення вартості упаковки.

 

Отже, бачення BOBST вже стає реальністю, незважаючи на всі зовнішні виклики останніх років.

До drupa 2024 ми матимемо ще більше доказів, щоб продемонструвати його вплив. 

BOBST чекає на drupa 2024