В’язання ковбас: нормативні вимоги, технологія та матеріали
06.12.2023
В’язання ковбас та інших м’ясних виробів є важливою технологічною операцією, яка сприяє набуттю ковбасними батонами необхідної міцності та жорсткості, а також забезпеченню належної простежуваності ковбас у виробничому процесі – до того, доки не здійснено їх споживче маркування. Для в’язання ковбас використовують допоміжні пакувальні засоби, якими є шпагат і нитки. Вони повинні відповідати чинним нормативним документам у сенсі санітарно-гігієнічних вимог, а також мати необхідні міцнісні характеристики. Технологічну операцію в’язання ковбас та інших м’ясних виробів виконують як вручну, так і на обв’язувальних та перев’язувальних машинах.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал