Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Крафт-папір замість полімеру

06.12.2023

 

Новий винахід від Krones і міцне міжнародне партнерство з Coca-Cola HBC принесли на австрійський ринок інноваційне рішення для упаковки без полімеру: LitePac Top Strap.

 

LitePac Top Strap виготовляється на заводі Edelstal на пакувальній машині Krones VarioPac Pro. ПЕТФ-пляшки в пачках утримуються за допомогою картонних затискачів із вбудованою ручкою під шийкою пляшки. Стрічка з міцного крафт-паперу забезпечує додаткову безпеку при транспортуванні. На її функціональну поверхню можна наносити штрих-коди або окремі рекламні повідомлення. І стрічка, і картонні затискачі виготовлені з 100%-во відновлюваної та переробленої сировини та надходять від двох виробників упаковки: Mondi та DS Smith.

«Із LitePac Top Strap компанія Krones реалізує стійку альтернативу звичайній термозбіжній плівці. Вона передбачає заміну термозбіжної плівки верхнім затискачем і стрічкою з відновлюваної сировини. Завдяки усуненню термозбіжної плівки споживання енергії під час обробки значно зменшується. Для цієї мети у виробництві використовується наша випробувана серійна машина Variopac, функції якої були розширені використанням стрічки та затискачів. Ми особливо раді, що разом із Coca-Cola HBC ми можемо використовувати цю нову технологію вперше на заводі Edelstal і, таким чином, зробити важливий внесок у стратегію сталого розвитку компанії. Видатною в цьому проєкті була ефективна співпраця всіх чотирьох партнерів проєкту, від ідеї до реалізації в найкоротші терміни», – пояснює Вольфганг Хубер, керівник відділу замовлення та технологій монтажної упаковки.

 

«Це перше у своєму роді пакувальне рішення для 1,5-літрових упаковок Coca-Cola, Fanta та Sprite. Воно є результатом нашого підприємницького мислення, цілковитої віри в співпрацю з надійними партнерами та нашої зосередженості на досягненні чистих нульових викидів до 2040 р.», – пояснює Марсель Мартін, головний директор із корпоративних питань і сталого розвитку Coca-Cola HBC.

 

Після того, як LitePac Top Strap підтвердив себе під час випробувань, у вересні почався вихід на ринок Австрії. За оцінками, впровадження LitePac Top в Австрії дозволить заощадити приблизно 200 т полімеру за рік і значно скоротити витрати на електроенергію на виробництві.