Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Пакувальна осінь – 2023

06.12.2023

Вересень завжди багатий на події в пакувальній індустрії. Після відпусток у багатьох компаніях починається новий фінансовий рік, і, відповідно, проходить багато виставок та конференцій. Не став винятком і 2023-й.

26 вересня наші польські колеги з Польської палати упаковки провели в Познані V Конгрес пакувальної індустрії (Packaging Industry Congress) – найважливіший захід польської пакувальної галузі, який зібрав ключових спікерів та експертів. Конгрес став платформою для обговорення останніх тенденцій, інновацій і проблем, з якими стикається пакувальна індустрія

 

Конгрес зосереджувався переважно на екологічних вимогах і відповідному законодавстві, інноваційних методах виробництва, стійких пакувальних матеріалах і стратегіях зменшення відходів. Тема широкого розуміння екології більшою чи меншою мірою фігурувала майже в кожній презентації. Однією з тем було впровадження у виробництво упаковки нових технологій, які допоможуть підвищити ефективність та мінімізувати вплив на довкілля. Конгрес пакувальної індустрії також підкреслив важливість використання екологічної упаковки. Учасники говорили про необхідність трансформувати пакувальну галузь у більш екологічну за рахунок використання біорозкладних та перероблених матеріалів.

 

Велику увагу також було приділено рішенням для харчової промисловості, спрямованим на підвищення безпеки упакованої продукції, а також на екологічну відповідальність виробників упаковки. Доповідачі наголошували на важливості використання інтелектуальних систем відстеження та управління ланцюгами поставок, що сприяє оптимізації виробничих процесів і зменшенню відходів. Як завжди, конференцію супроводжували зустрічі фахівців пакувальної справи, які стали чудовою нагодою для індивідуальних розмов зі спікерами та встановлення ділових і соціальних контактів.


А 27 вересня розпочала свою роботу виставка Taropak 2023, яку відвідали понад 10 тис. осіб. Близько сотні експонентів демонстрували численні новинки й прем’єрні зразки упаковки, технологій та обладнання для її виготовлення. Гості виставки мали змогу взяти участь у галузевих конференціях і дізнатися про останні тенденції й технології розвитку пакувальної індустрії.

 

Ярмарок Taropak цього року мав величезний успіх, залучивши велику кількість задоволених відвідувачів. Захід став чудовою нагодою для презентації інноваційних рішень у сфері упаковки, а також для обміну досвідом між постачальниками й покупцями. Завдяки багатій пропозиції, представленій експонентами, відвідувачі виставки могли отримати найновішу інформацію про ринок, встановити ділові контакти та знайти рішення, які відповідають потребам їхніх підприємств.

 

Клуб пакувальників і редакція журналу «Упаковка» традиційно взяли участь у виставці Taropak. Цього року на стенді Клубу була представлена спеціалізована література, англомовні та україномовні версії журналу «Упаковка» і продукція компанії «Паперовий Еко Світ», члена Клубу пакувальників: паперові пакети для хлібобулочних та інших харчових продуктів і багатошарові паперові мішки, які мали попит у відвідувачів виставки та нашого стенду.


     

З українською упаковкою на виставці можна було також ознайомитися на стендах компаній «Інтер-Пак Україна» та «Фавор», які були представлені своїми польськими філіалами Inter-Pack Polonia Sp. z o. o. та Nowopack відповідно. І якщо Inter-Pack Polonia Sp. z o. o. була створена в 2015 р. як дистриб’юторська філія ТОВ «Інтер-Пак Україна» для її товарів і товарів групи компаній «ЮГПС» (Ukrainian Green Packaging Solutions), то Nowopack змогла вивезти обладнання із Сум та відкрити виробництво в Польщі вже після 24 лютого 2022 р.

  

Inter-Pack Polonia вже теж має виробництво в Польщі та пропонує на ринку папір, картон, картонні кутники, втулки й піддони. Nowopack виготовляє металеву упаковку для харчової, хімічної продукції та аерозолів. Біля стендів обох компаній під час виставки завжди були відвідувачі. Ще б пак: і картонна, і металева упаковка, які на 100 % переробляються, сьогодні на піку популярності.


Одночасно з пакувальною виставкою в сусідньому павільйоні проходив щорічний ярмарок Polagra 2023 (Food – Horeca – Foodtech), на якому Україна була представлена чотирма компаніями: ECOPEL, GREENWOOD INDUSTRY Co. Ltd, HYDROFILLER, «Львівський Сад».

 

Виставки – це завжди можливість знайти нових партнерів і замовників, продемонструвати свої інновації і дізнатися про здобутки конкурентів. Три дні виставки пролетіли, наче три години, а організатори вже запрошують на виставку 2024 р.