Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Полімерний цап-відбувайло

П.В. Замотаєв, д.х.н.

27.07.2023

В часи Єрусалимського храму іудеї на свято Йом-Кіпур відбирали цапа-достойника, символічно покладали на нього всі гріхи єврейського народу та виганяли в пустелю. Такий собі образ цапа-відбувайла став символом притаманної людям і соціумам звички перекладати свої гріхи на інших і тим самим виправдовувати свої подальші вчинки. Віднедавна людські гріхи окрім священників почали відпускати психологи, назвавши цей процес спокути від вирішення справжніх проблем проєкцією.

 

Іноді здається, що існують дві планети Земля. На одній немає війн, ядерної загрози від авторитарних держав, там усі виконують угоди, які можна готувати, беручи цифри зі стелі та не зважаючи на наслідки для економіки й безпеки. На іншій, справжній, людство бідує та недоїдає, голодує та помирає – і не тільки від голоду, але й від насильницьких воєн.

 

За допомогою численних досліджень колег автора із різних країн і власних роздумів, автор в цій статті на прикладі реальних подій розібирається, чому полімерні вироби, які частіше називають пластиком, нагадують згаданого цапа-відбувайла, на якого покладено всі негаразди з довкіллям нашої планети.

 

 

Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал