КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ЖОРСТКОЇ ПОЛІМЕРНОЇ ТАРИ
Н.В. Кулик, к.х.н.
07.06.2023
Для деяких видів продукції (харчові продукти, лікарські препарати та медичний інструментарій, небезпечні вантажі тощо) тестування упаковки регламентовано правилами, які стосуються особливостей конструкції, процедури тестування та контролю процесів виготовлення упаковки. Технологічні процеси можна контролювати з використанням різних систем управління якістю: HACCP – системою аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок, що гарантує виробництво безпечної упаковки шляхом ідентифікації та контролю небезпечних чинників; ISO 9000 – серією стандартів ISO, які застосовують при створенні та вдосконаленні систем менеджменту якості організацій. Крім того, запроваджується статистичний контроль процесів, який керує протоколами перевірки й валідації та іншими документами. Для нерегульованих виробів тестування виконують відповідно до чинної нормативної документації або контракту. При виробництві жорсткої полімерної упаковки потрібно контролювати якість сировини, напівпродуктів і напівфабрикатів до і після кожної технологічної операції та параметри якості готових виробів.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал