Чи є перспективи в бактеріальної целюлози для пакування?
С.Б. Вербицький, к.т.н., Л.П. Недорізанюк
07.04.2023
Застосування біорозкладних пакувальних матеріалів із бактеріальної целюлози цілком відповідає актуальним тенденціям. Бактеріальна целюлоза відрізняється високою вологоутримувальною здатністю, значним ступенем полімеризації, механічною міцністю та іншими важливими для виготовлення паковань властивостями. Сировиною для виготовлення бактеріальної целюлози можуть бути відходи переробки плодів, винограду та іншої рослинної сировини. Дослідження ковбас, для наповнення яких використовували оболонки з бактеріальної целюлози, показали належні фізико-хімічні й міцнісні властивості готового продукту, а також стійкість до мікробного забруднення. Водночас харчові покриття та плівки самі по собі не гарантують харчової безпечності, і необхідним є застосування зовнішніх паковань.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал