Захоплювальні пристрої для пакувальної індустрії
М.В. Якимчук, д.т.н., О.М. Гавва, д.т.н., В.М. Якимчук, Національний університет харчових технологій, м. Київ
16.09.2020
Сьогодення пакувальної індустрії характеризується розробкою та використанням великої номенклатури упаковок, які мають різні форми, розміри, маси, фізичні та механічні характеристики матеріалів, з яких вони виготовлені, оригінальні споживчі пакувальні елементи тощо. Відповідно, і технологічний процес переміщення пакованої харчової продукції залежно від виду упаковки та її матеріалу складається з певного набору технологічних операцій. Наприклад, для харчової продукції в полімерній та картонній тарі характерними є технологічні операції піднімання, перенесення та позиціювання.
Кожна з перерахованих технологічних операцій може бути виконана за умови наявності відповідного захоплювального пристрою. За визначенням, захоплювальні пристрої призначені для захоплювання та утримування в заданому положенні упаковки з продукцією під час їх переміщення
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал або статтю