Упаковка для перероблених овочів та фруктів
О.В. Надводнюк
05.12.2024
Пакування перероблених овочів та фруктів є важливою технологічною складовою сучасної харчової промисловості, оскільки впливає на збереження якості продуктів, термін їх зберігання, транспортування та конкурентоспроможність на глобальному ринку. В Україні, як і у світі, відбуваються значні зміни в підходах до пакування, обумовлені технологічними інноваціями, змінами в споживчих вподобаннях, ринковими та екологічними вимогами. У цьому огляді буде детально розглянуто стан і тенденції розвитку металевої, скляної, паперової, полімерної та композитної упаковки для перероблених овочів і фруктів в Україні, а також проблеми, з якими стикається українська пакувальна індустрія.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал