Упаковка для харчової продукції (шляхи подовження терміну зберігання)
03.02.2025
Дуже часто в нашому професійному житті зустрічаємося з колегами, яким потрібна консультація з приводу тієї чи іншої упаковки або пакувального матеріалу. При цьому, як правило, питання в них одне: «Хто виробляє та де можна замовити?» Коли ж починаєш розпитувати, то дуже часто виявляється, що для їхньої продукції потрібні зовсім інша упаковка чи пакувальний матеріал. Саме про таку ситуацію йшла мова в дискусії на конференції «Пакувальна індустрія», що відбулася в Бучі на початку листопада 2024 р. Тоді всі присутні погодилися, що при виборі упаковки або пакувального матеріалу на першому місці повинна стояти продукція, яку будуть пакувати. Знаючи про таку проблему, ми ще у 2018 р. в книзі «Упаковка для харчових продуктів та напоїв» писали: «Харчові продукти та їх упаковка мають спільну точку дотику та є взаємозалежними. Тому, щоб не помилитися та не нашкодити, потрібно знати про їх властивості та вимоги один до одного, про вплив на них зовнішнього середовища та правильний їх вибір». Враховуючи актуальність цієї проблеми, повертаємося до її аспектів.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал