НОВОСТИ

Велика Британія пропонує більш жорсткі закони маркування алергенів
Уряд Великої Британії оприлюднив пропозиції щодо посилення жорсткості законів про маркування алергенів і надання споживачам чіткої інформації про продукти харчування. Було розпочато консультації щодо законів про маркування продуктів харчування для людей, які страждають на алергію.
Відповідно до нових законів, торгові точки, що продають попередньо розфасовані продукти харчування, повинні дотримуватися нових правил, щоб захистити здоров’я 2 млн осіб, які страждають від харчової алергії по всій Великій Британії.


Згідно з діючими правилами, їжа, приготована в приміщенні, в якому вона продається, не зобов’язана мати на упаковці інформацію про алергени. Пропоновані правила допоможуть розкрити всі інгредієнти на етикетці.
Уряд пропонує нові правила після смерті Наташі Еднан-Лаперуз (Natasha Ednan-Laperouse), яка померла від алергічної реакції на багет Pret a Manger. Міністр навколишнього середовища Великої Британії Майкл Гоув (Michael Gove) сказав: «Батьки Наташі зазнали жахливої втрати, і я хочу віддати належне Надиму й Тані за їх надихаючу роботу зі створення закону Наташі. Ми хочемо, щоб етикетки були більш чіткими, щоб правила для бізнесу були більш послідовними, і щоб ті, хто страждає на алергією, в цій країні могли бути впевнені в безпеці своїх продуктів».
Передбачається, що запропоновані реформи охоплять вимоги до маркування харчових продуктів, які упаковані в тому ж приміщенні, де вони продаються.
У ході консультацій уряд надав підприємствам харчової промисловості та особам, що страждають на алергію, чотири варіанти, щоб висловити свою думку про покращення способу надання інформації про алергію на продукти харчування.
Варіанти включають обов’язкове маркування списку інгредієнтів, обов’язкове маркування тільки алергенів на упаковці харчових продуктів, обов’язкове звернення до персоналу маркувати всі продукти етикетками з допоміжною інформацією для споживачів у письмовій формі, просування найкращої практики щодо передачі інформації про алергени споживачам.
Генеральний директор Allergy UK Карла Джонс (Carla Jones) заявила: «Ми вітаємо цю заяву й зацікавленість, проявлену міністром навколишнього середовища, щодо цього питання. В Allergy UK ми вважаємо, що, хоча люди з алергією самі повинні проявляти пильність, харчова промисловість має робити більше, ніж просто мінімум, коли мова йде про обслуговування спільноти людей з алергією».

сайт создан компанией web дизайн