 |
Журнал
«УПАКОВКА»
1/2010 |
Стимули розвитку пакування
Они будут на "Пак Экспо"
Инновации в упаковке (мировой опыт)
Экономический кризис и упаковка
В.Л. Шредер, ОАО «Укрпластик», г. Киев
Приведены данные о процессах, которые проходят в период и после окончания финансовых и экономических мировых кризисов. Дан анализ многочисленных инноваций в области упаковки, упаковочных материалов и технологий, которые были внедрены во времена Великой депрессии. Рассмотрены основные воздействия, которые испытывает упаковка в период экономического кризиса. Показано, как при этом меняется структура упаковки. Предпочтение отдается упаковке, которая будет иметь меньшую цену.
Історія українських зірок паковання
Волокнистые полуфабрикаты из стеблей сои
В.А. Барбаш, к.х.н., И.В. Трембус, Национальный технический университет Украины «КПИ», г. Киев
В статье изучено влияние композиционного состава волокнистой массы с использованием соевых волокнистых полуфабрикатов (ВПФ) на физико-механические показатели картонно-бумажной продукции (писчей бумаги и тарного картона). Авторами исследовано влияние расхода проклеивающих веществ на степень проклеивания тарного картона, в композиции которого использовались соевые ВПФ. В работе показано, что использование соевых ВПФ дает возможность частично заменить более дорогие древесные целлюлозы.
Новая упаковка для швейцарских сыров Amcor
Упаковка для кондитерських виробів
(стан та перспективи розвитку)
В.М. Кривошей, к.х.н., ІАЦ «Упаковка», м. Київ
У статті зроблено аналіз українського ринку кондитерських виробів і визначені тенденції його розвитку. Окремо для кожної групи виробів (мучні, цукристі, шоколадні) визначена і проаналізована споживча та транспортна упаковка. На основі параметрів і характеристик упаковки автором розрахована потреба в споживчій та транспортній упаковці й пакувальних матеріалах для їхнього виготовлення.
Раздельная упаковка для напитков
С.В. Савинский, к.б.н., ООО «Безвредные технологии и продукты «Грин Оул», г. Ривне
Технология «пуш-топ» основана на общеизвестном факте более длительного срока хранения концентрированных веществ по сравнению с их растворами. Концентрат и растворитель упакованы раздельно в одной бутылке. Прежде чем открыть сосуд, нужно нажатием на верхушку колпачка разрушить алюминиевую перегородку между двумя емкостями. Тогда компоненты напитка асептически смешаются и станут таким образом готовым к употреблению продуктом. При этом целостность заводской упаковки как таковой не нарушится.
Конструирование картонной упаковки в ArtiosCAD
И. Сыромятников, Бюро Графических Технологий, г. Киев
Создавая дизайн упаковки из картона, можно пользоваться программным продуктом ArtiosCAD и значительно упростить процесс проектирования и конструирования заказа. В данной статье приведена подробная информация о возможностях программы ArtiosCAD компании EskoArtwork при проектировании картонной упаковки и технологий оснастки для ее изготовления.
Автоматизоване апроксимування криволінійних контурів паперово-картонних виробів
І.І. Регей, д.т.н., В.О. Кузнєцов, к.т.н., Українська академія друкарства, м. Львів, О.І. Млинко, Львівський державний інститут новітніх технологій та управління ім. В. Чорновола
Заміна прямокутної форми паперово-картонних виробів складною криволінійною сприяє посиленню фактора дизайнерської виразності, покращенню їхніх споживчих і функціональних властивостей. Виробництво нової продукції пов’язане з виготовленням спеціальних інструментів з криволінійними лезами, що функціонують за принципом ножичного розділення матеріалів. Їхнє виготовлення забезпечується використанням верстатів з ЧПК, програми для яких створюються з використанням аналітично точного описування кривих, апроксимованих на основі сплайн-функцій.
Гігієнічні аспекти проектування пакувального обладнання
А.П. Беспалько, к.т.н., О.М. Гавва, д.т.н., С.В. Токарчук, Національний університет харчових технологій, м. Київ, С.Г. Шевченко, НВП «Техносервіс», м. Дніпропетровськ
До пакувального обладнання, що відповідає гігієнічним вимогам, відносять обладнання з неасептичними технологіями пакування. Таке пакувальне обладнання в процесі своєї роботи не повинно допускати збільшення кількості небажаних мікроорганізмів у продукті. У цій статті наведено алгоритм гігієнічного проектування обладнання з урахуванням гігієнічних вимог; вимоги до обладнання для гігієнічного пакування; конструктивні вимоги до елементів пакувальної техніки.
Про маркування для незрячих на пакованні для фармпрепаратів
Д.А. Вакуліч, М.Т. Мотика, О.Ю. Цуца, Українська академія друкарства, м. Львів
Авторами проведено аналіз розвитку фармацевтичної промисловості України (виробництво, експорт, імпорт). У статті показано, що 42 % ринку формують українські виробники, змінюється структура організації продажу фармпрепаратів, збільшилися темпи зросту продажів вітчизняної продукції. Також досліджена наявність на пакованні для фармпрепаратів (український ринок) маркування шрифтом Брайля для незрячих. Такого маркування не було на жодному пакованні вітчизняної продукції. Авторами визначена висота елементів шрифту та їхня форма на пакованні закордонних фармпрепаратів.
Чисте джерело молодого дизайну
Хронология развития упаковки
Пакувальний словник у малюнках
Бутилки
Продукти з ГМО: користь чи загроза?
Что писать на упаковке
Юридична консультація
Консультація фахівця з інтелектуальної власності
Підготовка фахівців в Українській академії друкарства
Виставки, конференції
Служба коротких сообщений |
Четверта зустріч пакувальників в Алушті
<< Назад