Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

НОВА КОЛЕКЦІЯ ШОКОЛАДУ, НАТХНЕННА ІВАНОМ ЛЕВИНСЬКИМ

19.07.2024

Львівська Майстерня Шоколаду презентує особливу колекцію шоколаду, натхненну постаттю та творчим спадком Івана Левинського. Видатний архітектор і будівничий кінця ХІХ – початку ХХ століть вплинув на архітектурне обличчя Львова й показав світові велику артистичну вартість українського народного мистецтва.


Спадщина Левинського – це сотні будинків і вілл, храмів, шпиталів та санаторіїв, оздоблених і декорованих керамічними кахлями, майоліковими панно, а також метлаською та облицювальною плитками.

 

Найяскравішими спорудами вважають будинок страхового товариства «Дністер», Львівський оперний театр, Головний залізничний вокзал, будівлю Торгово-промислової палати, готель «Жорж», Музичну академію ім. Лисенка та десятки інших, повз які ми проходимо щодня.

 

Цінними є керамічні вироби фабрики, через які Іван Левинський транслював любов до української народної творчості. Національні орнаменти він переносив на посуд, декор, пічні й настінні керамічні кахлі. Власне, кераміка і надихнула на створення нової колекції.

 

Львівська Майстерня Шоколаду розробила унікальну 3D-модель шоколадних тафель із геометричним та флористичним орнаментами, притаманними сецесійному Львову. Ці тафлі є зменшеними копіями керамічних пічних кахлів Івана Левинського. А шоколатьє компанії черпали натхнення в колористиці й національних мотивах виробів легендарного Майстра. Так з’явилися набори марципанових, шоколадно-горіхових і шоколадно-фруктових цукерок.

 

Саме тому ця шоколадна колекція – вираз шани та вдячності Івану Левинському й заклик до пізнання Львова – міста, в якому живемо та яке передамо у спадок.

 

Джерело: Львівська Майстерня Шоколаду