НА ЗАКАРПАТТІ ВІДКРИЛИ НОВИЙ КОНЬЯЧНИЙ ЗАВОД
21.07.2023
На Закарпатті відкрили новий коньячний завод - тут виробляють коньяк та виноградний напій, виготовлений за коньячною технологією, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на сторінку першого заступника голови Закарпатської ОВА Мирослава Білецького у Фейсбуці.
Фото: Фейсбук Мирослава Білецького
За словами Білецького, виробничі потужності підприємства вражають: місткість спиртосховища – 600 тис. літрів, продуктивність дистиляційного відділення – 1800 літрів на добу, для витримки міцних напоїв встановили 60 дубових бариків (бочок), у планах – 300.
Зазначається, що сировинною базою є виноград, який компанія вирощує на 272 гектарах закарпатських земель.
«Запуск такого підприємства у період війни – це потужний сигнал для всіх навколо. Для закарпатців – усупереч об’єктивним обставинам у регіоні відкриваються нові робочі місця, для інвесторів – наш край працює і розвивається попри все. Це надважливо для економіки краю, адже підприємство регулярно сплачуватиме податки і наповнюватиме бюджет. Зрештою, це чергова туристична та іміджева принада, яка притягуватиме на Закарпаття поціновувачів якісного українського продукту», - зазначив Білецький.
«Як повідомляється, новий завод став частиною виноробного комплексу підприємства, що охоплює три виноградні масиви, потужності первинної і вторинної переробки винограду, виносховища, лабораторію, офіси тощо», - зазначив Білецький.
Родзинкою нового напою є те, що його планують витримувати у бочках з-під вин, зокрема і знаної далеко за межами Закарпаття «Троянди Карпат».
Джерело: УКРІНФОРМ