Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

SIDEL ОНОВЛЮЄ ДИЗАЙН ДЕНЦЯ RPET-ПЛЯШКИ

17.07.2024

StarLITE-R® Nitro – найновіша оригінальна високоміцна основа від компанії Sidel для 100%-х rPET-пляшок для негазованих продуктів із дозуванням азоту.


 

StarLITE-R® Nitro має характерний дизайн основи («хвиля») для пляшок, призначених для негазованих напоїв і харчових олій, на відміну від традиційної форми пелюсткоподібної, та повністю сумісна з переробленим PET. Вона також пройшла випробування в промислових умовах, щоб гарантувати найвищу стійкість і якість пляшок.

 

Лоран Наво (Laurent Naveau), керівник відділу інновацій упаковки в компанії Sidel, коментує: «StarLITE-R® Nitro є ідеальним вибором для створення привабливості на полиці. Ми вважаємо, що це найбільш естетично приваблива основа для пляшок для продуктів із дозуванням рідкого азоту з основним або доступним позиціонуванням на ринку. Так само ця конструкція сумісна з будь-якою наявною формою пляшки й легко видувається та формується, навіть при високій швидкості виробництва та 100%-му rPET».

 

Sidel розширює наявну лінійку StarLITE-R®, спеціалізованих основ для пляшок, сконструйованих для переробленого PET (rPET).

 

«При дозуванні азоту додається невелика кількість рідкого азоту до напоїв і харчових продуктів, що дозволяє підвищити тиск усередині пляшки, що в кінцевому підсумку сприяє стійкості упаковки, коли вона проходить через ланцюжок поставок. Цей процес використовується для негазованих напоїв і харчових продуктів. Бренди шукають дизайн, який не нагадує пелюстку, зберігаючи при цьому ті самі характеристики, що й ця традиційна форма; це ключова особливість StarLITE® -R Nitro», – пояснює Лоран.

 

«Як виробник оригінального обладнання з більш ніж сорокарічним досвідом видування, Sidel використав цей досвід у розробці своєї нової основи для пляшок для негазованих продуктів із дозуванням азоту».


Неперевершена привабливість на полиці

Компанія Sidel розробила унікальну та оригінальну хвилеподібну основу для негазованих напоїв та харчових олій із дозуванням азоту, щоб допомогти виробникам створити надзвичайну привабливість на полицях супермаркетів.

 

Візерунок «хвиля» забезпечує ідеальну основу для багатьох форм і дизайнів пляшок об'ємом від 0,2 до 2,5 л, збільшуючи творчий простір виробників, а непелюсткоподібна основа допомагає споживачам відрізнити продукцію від газованих безалкогольних напоїв.

 

Основа для пляшок StarLITE-R® Nitro відрізняється оптимізованою геометрією форми та ефективною системою вентиляції, яка допомагає легко досягти ідеальної форми.

 

Доведена ефективність
StarLITE-R® Nitro забезпечує високі механічні характеристики на високій швидкості при використанні 100%-го rPET. Базова конструкція може використовуватися зі швидкістю виробництва до 2 700 пляшок/год/м для одноразових або 2 500 пляшок/год/м для багаторазових пляшок.

 

Конструкція також пройшла суворі випробування, включаючи випробування на падіння без пошкодження основи, що особливо важливо для пляшок, виготовлених з rPET, які, як правило, більш чутливі до пошкоджень. Нова основа Nitro має ідеально стійку поверхню для забезпечення стійкості пляшки. Так само вона здатна витримувати зберігання при температурі до 38 градусів за Цельсієм.

 

Конструкція основи пляшки спирається на запатентовану технологію прес-форм Sidel, яка має від 8 до 10 хвиль, щоб витримувати високий опір внутрішньому тиску, від 0,5 до 0,8 бар, навіть у легких пляшках. Крім того, основа пляшки сумісна з лінійкою повітродувок Sidel для SBO: серія 2, Universal і EvoBLOW, і для неї можна легко модернізувати наявні виробничі лінії та форми.

 

Екологічна упаковка
StarLITE-R® Nitro від Sidel пропонує виробникам можливість перейти на 100%-й rPET, використовуючи при цьому низький тиск обдування та зводячи вагу пляшки до мінімуму. Для пляшки об'ємом 0,5 л, перейшовши з первинного PET на 100%-й rPET з основою StarLITE-R® Nitro, виробники можуть зменшити викиди вуглекислого газу на 32%.[1]

 

Так само виробники можуть зменшити необхідний тиск продування завдяки оптимізованій конструкції вентиляції основи Nitro, яка поєднує канавки з вентиляційними отворами для досягнення тиску обдування 18 бар для одноразового формату порівняно із середнім показником на ринку 24 бари, зменшуючи CO2 на 25% [2].

 

Це рішення також сумісне з пляшками широкого діапазону ваги, включаючи екстремально легкі.

 

[1] розрахунок на основі 0,5 л пляшки Virgin PET проти 0,5 л StarLITE®-R Nitro пляшки 100% rPET (така сама вага) | Довідкові дані про вплив на навколишнє середовище: 2,43 т CO2-екв/тонну первинного ПЕТ | 1. 63 т СО2-екв./т ПЕТ

 

[2] розрахунок на основі тиску нагнітання 0,5 л пляшки 24 бар проти пляшки 0,5 л StarLITE®-R Nitro з тиском нагнітання 18 бар | Джерело: Енергетичний фактор TERNA 2019 для середньої Європи, Великобританії, включаючи (278 г CO2екв./кВт-год)

 

Джерело: Sidel