Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

НОВА ТЕХНОЛОГІЯ: ЖОРСТКА УПАКОВКА З ВІДХОДІВ КОРИ

11.04.2024

Компанія Bpacks оголосила про запуск «першої у світі» технології упаковки на основі кори, яка буде інтегрована в наявне виробниче обладнання для жорстких полімерів і запропонує альтернативний низьковуглецевий біорозкладний матеріал.


Компанія пояснює, що вона може перетворювати відходи виробництва деревини в гранули на основі кори або готову упаковку в процесі, подібному до переробки полімерів, що, мабуть, означає, що для його інтеграції не потрібні додаткові капітальні інвестиції.

 

Виробничий процес включає компаундування, створення гранул або листів, а потім застосування методів лиття під тиском або термоформування для лиття твердої упаковки. Однак у порівнянні з традиційними методами виробництва полімерів, вважається, що він виділяє до шести разів менше CO2.

 

Завдяки використанню відходів деревини як сировини сподіваються зменшити навантаження на лісові ресурси. Щорічний рівень виробництва кори в даний час оцінюється в межах 300 і 400 млн м3.

 

За словами Bpacks, отримана упаковка повинна повністю розкластися у вологому ґрунті протягом одного-двох місяців. Кажуть, що в активному середовищі вона компостується протягом тижня та збагачує компост поживними речовинами – як покращення біорозкладних полімерів, таких як PLA або PBAT, які розпадаються на воду та вуглекислий газ.

 

Також вважається, що екстракти кори різних порід дерев забезпечують антимікробні властивості пакувального матеріалу.

 

«Традиційна біоупаковка часто намагається конкурувати зі своїми полімерними аналогами з погляду ціноутворення та складності інтеграції, — каже Михайло Скалкін, співзасновник і генеральний директор Bpacks. – Наш замінник полімерів на біологічній основі може бути виготовлений із використанням наявного обладнання для виробництва полімерів, що усуває необхідність для полімерних заводів купувати нове обладнання.

 

Це сприяє подоланню проблем проникнення на ринок, з якими стикається більшість стартапів у сфері екологічної упаковки.

 

Крім того, наша упаковка на 100% складається з біологічних матеріалів, до 75% матеріалів отримано з відходів виробництва. Ми також використовуємо вживане обладнання, що допомагає зменшити викиди CO2».

 

Bpacks прагне «захопити частку» з 348,1 млрд доларів США (324 168 125 0000 євро), які компанії витрачають на продукти на основі полімерів щороку, за допомогою альтернативи, орієнтованої на сталий розвиток. Компанія також має намір узгодити свою політику з директивами ЄС, які передбачають перехід на біорозкладну упаковку протягом наступних п'яти років.

 

Минулого року європейський проєкт BeonNAT оцінив можливість виробництва біополімеру з різних порід дерев, зокрема тополі, в'яза, берези та ялівцю звичайного. Цей біополімер буде використовуватися для біоактивної косметики, біовугілля, активованого вугілля та наповнювача для домашніх тварин з ефірними оліями.

 

Потім Metsä Spring очолила раунд фінансування до A і зібрала 2 млн євро, щоб допомогти Montinutra розширити свій процес видобутку гарячої води під тиском без хімікатів для побічних потоків лісової промисловості. Цей процес призначений для отримання природних біохімічних речовин для хімічного та косметичного секторів.

 

Зовсім недавно Plastpom співпрацював із науковими центрами, такими як Гданський технологічний університет, щоб перетворити картопляний крохмаль на компостований біорозкладний матеріал. Роблячи це, він сподівається знизити викиди CO2, створити енергоефективний процес і зменшити вплив на навколишнє середовище.

 

Джерело: Packaging Europe