Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

SIEGWERK, GREINER І KRONES ОБ’ЄДНУЮТЬ ЗУСИЛЛЯ

19.02.2024

Siegwerk об’єднується з Greiner і Krones, щоб продемонструвати найсучасніші можливості миття для переробки «непереробних» поліпропіленових і полістиролових стаканів із прямим друком.


Siegwerk, один із провідних світових постачальників друкарських фарб і покриттів для упаковки та етикеток, Greiner Packaging і Krones об’єднали зусилля в ініціативі, що спонукає до роздумів, яка підкреслює можливості найсучасніших заводів із переробки вторинної сировини у переробці поліпропіленових і полістиролових стаканів із прямим друком. Незважаючи на те, що згідно з деякими рекомендаціями щодо дизайну для переробки вони вважаються не придатними до переробки, трьом компаніям вдалося ефективно видалити фарбу та перетворити жорсткі контейнери на високоякісні білі вторинні матеріали без необхідності змінювати склад фарби чи дизайн друку. Це було досягнуто шляхом використання гарячої їдкої мийки, стандартного процесу для переробки ПЕТФ-пляшок, який все частіше застосовують також переробники, які працюють з твердими потоками поліолефіну і полістиролу.

 

Отримані результати підкреслюють необхідність розробки інструкцій разом із технологічним прогресом у переробці, гарантуючи, що вони відображатимуть найбільш ефективні та стійкі шляхи до циклічної економіки пакування. Партнери проєкту виступають за переоцінку ролі друкарських фарб і покриттів у переробці, закликаючи до ширшої оцінки здатності упаковки видаляти фарбу за стандартних гарячих їдких умов, і прийняття відповідного стандарту випробувань, опублікованого відповідно до DIN SPEC 91496. Ця точка зору добре узгоджується з позиційним документом, нещодавно виданим EuPIA.