Удосконалення конструкції пневматичного поршневого вібратора
Ю.М. Якимчук, В.В. Скопець, О.В. Семена, М.В. Якимчук, д.т.н.
04.04.2024
Бункери-живильники для зберігання сипких харчових продуктів є невід’ємним елементом у технологічних лініях фасування. Однак під час зберігання в них цих продуктів виникають проблеми, пов’язані з нерівномірним розподілом всередині бункера та заторами при висипанні продукту [1–5]. Для запобігання цим явищам застосовується ефект віброструшення сипкого харчового продукту [1–3]. Однак, незважаючи на очевидну важливість ефекту віброструшення для якісного управління потоками сипких харчових продуктів у бункерах-живильниках, дослідження й розвиток цієї технології залишаються актуальними завданнями через постійне зростання виробництва та обсягів зберігання сипких харчових продуктів.
Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал