Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Цифрова кодована інформація на пакованні

Н.В. Кулик, к.х.н., О.М. Гавва, д.т.н.

13.06.2020

Світ стрімко змінюється, і, як результат, з’являються нові цілі та нові можливості. У будь-яких умовах, а надто в надзвичайних, важливість продуктів харчування важко переоцінити. Вони необхідні для виконання організмом людини основних життєвих функцій. Більшість із них не можуть довго зберігатися свіжими, швидко псуються через вплив зовнішніх факторів, таких як волога, кисень, сонячне світло, мікроорганізми, ферменти та інші. У світлі останніх подій – поширення пандемії COVID-19 – роль упаковки зросла ще більше, тому що в умовах підвищеного ризику патогенного забруднення неупакованим продуктам взагалі не місце в супермаркетах. Саме упаковка запобігає псуванню та втраті споживчих властивостей харчових продуктів протягом усього терміну їх зберігання. Вона оперативно реагує на стрімкі зміни сьогодення та успішно використовує сучасні технічні можливості, у тому числі цифрові технології, для виконання своїх функцій.


Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал
ПЕРЕДПЛАТИТИ