Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Клуб пакувальників на Pack Expo’20

Р.А. Сиротенко, Клуб пакувальників, м. Київ

07.12.2020

Нинішня коронавірусна ситуація змінила наші уявлення про можливості проведення інформаційних заходів. Виставки, конференції, конкурси, які мали бути проведені навесні, не відбулися саме через активну фазу COVID-19. Майже пів року фахівці пакувальної індустрії чекали на чергову виставку «Пак Експо». Нарешті 23–25 вересня 2020 р. вона відбулася в рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP. Клуб пакувальників як співорганізатор IFFIP та журнал «Упаковка» як головний інформаційний партнер разом із Київським міжнародним контрактовим ярмарком створили всі необхідні умови, щоб зустріч пакувальників пройшла ефективно з дотриманням усіх карантинних умов.

У результаті в Міжнародному виставковому центрі, що на Броварському проспекті, зібралися фахівці 150 компаній.


Відкладені зустрічі


Увесь час майже із самого початку року Інформаційно-аналітичний центр «Упаковка» та Клуб пакувальників працювали он-лайн. Проте ніякі сучасні можливості такого спілкування не можуть замінити безпосередні зустрічі віч-на-віч. Проведення виставкового форуму IFFIP, якого так довго довелося чекати, повернуло нас у часи, коли фахівці пакувальної індустрії отримували можливість зустрічатися та обговорювати нагальні проблеми її стану та розвитку.


Тож і цього разу можна було спостерігати, як пакувальні компанії демонстрували новітні розробки пакувальних матеріалів та упаковки, технологій їх виготовлення, пакувального обладнання, пропонували різноманітну продукцію. Стенди компаній були заповнені відвідувачами, які разом із зразками пакувальної продукції отримали відповіді на свої питання, домовилися про співробітництво, а дехто – і про майбутні контракти.


ІАЦ «Упаковка» та Клуб пакувальників також змогли донести до відвідувачів IFFIP свої інформаційні наробки: часопис «Упаковка», літературу про пакування, інформацію про можливості пошукового порталу packinfo.com.ua, нову версію сайту upakjour.com.ua, запрошення на ХІV Науково-практичну конференцію «Пакувальна індустрія» (1 жовтня 2020 р., Premier Hotel Lybid), передплатні листи на 2021 р. журналу «Упаковка».


Нагороди знайшли переможців


Одним з основних заходів Клубу пакувальників на форумі IFFIP стала церемонія привітання переможців 22-х українських конкурсів на кращу упаковку та етикетку: «Українська зірка упаковки», «Українська етикетка» та «Упаковка майбутнього». Вона відбулася в перший день форуму та зібрала численну аудиторію фахівців пакувальної індустрії.


Перед самою церемонією присутні мали можливість передивитися фільм про конкурси минулих років. Результати їх вражаючі (табл. 1). За 22 роки в них узяли участь 4161 зразок упаковки та етикетки, представлені 101 українською компанією та студентами з 9 вищих навчальних закладів України. 414 зразків ставали переможцями та приносили нагороди своїм розробникам та виробникам, молодим дизайнерам.




Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал або статтю

 

ПЕРЕДПЛАТИТИ