Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Упаковка для харчових продуктів: заборонити не можна дозволити

Валерій Кривошей, к.х.н.

01.02.2020

 

Основна функція будь-якої упаковки – зберігати продукцію від псування та пошкодження протягом всього терміну зберігання: від виробництва до споживання або використання. Разом з тим останніми роками деякі екологічні організації виступають за обмеження, а часом і за заборону окремих видів пакувальних матеріалів та упаковки, не враховуючи при цьому вплив на довкілля виробництва та використання пакувальних матеріалів та упаковки на всіх етапах її життєвого циклу.

Про все це ми протягом минулого року друкували різні матеріали, думки професіоналів та експертів у пакуванні («Упаковка», 2019 р., № 4, с. 48–49, № 5, с. 39–41, № 6, с. ) під назвою, що винесена в заголовок і цієї статті. Проте так і не знайшли, де поставити кому в цій назві. Тому продовжуємо чути та друкувати матеріали про цю проблему.

У листопаді минулого року екологічна агенція Environment Investigation Agency разом з Greenpeace UK за результатами проведених досліджень надрукувала звіт «Прориви та зворотній трек від супермаркетів». І хоча мова в ньому йде не тільки про харчові продукти, наведені дані додають інформацію для визначення можливого місця для коми в заголовку. Безумовно, це скорочені матеріали звіту. Кого із читачів цікавить повний звіт EIA та Greenpeace UK, прошу звертатися до редакції (+38044 517-23-23; upakjour@nbi.com.ua).

Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал
ПЕРЕДПЛАТИТИ